Μετά το θεατρικό «κομμάτι» τα παιδιά τολμούν να ονειρευτούν

16:54 15/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ένα εγχειρίδιο αισιοδοξίας και τόλμης, στον επίλογο του οποίου τα παιδιά καλούνται να ονειρευτούν, υπογράφει ο συγγραφέας Γιώργος Δ. Λεμπέσης. Το θεατρικό έργο παρουσιάζεται, μετά από μια πολύ πετυχημένη πορεία στην Κύπρο, από την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και στην Αθήνα, στο θέατρο «Χώρα», κάθε Κυριακή

στις 11:30 αλλά και στις 14:30.

Στην παράσταση, τη μουσική της οποίας υπογράφει ο Φίλιππος Πλιάτσικας, τα παιδιά θα μεταφερθούν σε έναν πολύ μικρό πλανήτη, τη Γούλα. Εκεί, θα περιηγηθούν σε δύο πόλεις: την φωτεινή, όμορφη, καθαρή και οργανωμένη Αστάρτη και τη σκοτεινή, σκονισμένη και «άτακτη» Ντούρτα. Η Αστάρτη έχει ουρανό, ενώ η Ντούρτα ένα κενό. Κι ενώ οι δύο πόλεις βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη επειδή η Ντούρτα προσπαθεί να πάρει τον ουρανό της Αστάρτης, ένα κομμάτι ουρανού θα φέρει μια μεγαλή αλλαγή!

Αν κάτι πετυχαίνει το «Κομμάτι», στου οποίου την πρεμιέρα βρεθήκαμε, είναι να «πάρει τα παιδιά από το χέρι» εκπαιδεύοντάς τα να φαντάζονται και να ονειρεύνται χωρίς όρια και ενδοιασμούς, με μόνο όπλο τους τη θετική σκέψη.


Κι ενώ στην αρχή του διδακτικού αυτού παραμυθιού το καλό συνδιαλέγεται με το κακό όταν το κακό μάχεται το καλό, στο τέλος η συμφιλίωση «δείχνει το δρόμο» και τα παιδιά ενθουσιάζονται και ακολουθούν τους ήρωες που τα προτρέπουν ρυθμικά: «Ας κάνουμε ένα τρελό όνειρο για μία καλύτερη μέρα…»

Επί σκηνής, δέκα ηθοποιοί – ιδανικοί ξεναγοί των παιδιών στο όνειρο, τα κοιτούν στα μάτια…

Ηθοποιοί:

Μιμή Αντωνάκη, Αλέξης Βιδαλάκης, Λορίνα Κατσιώτη, Σοφία Μανώλη, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Σοφία Παπουλάκου, Ιωάννα Τσιγκουρλά, Γιάννης Τσούτσιας, Γιάννης Φιλίππου.

Συντελεστές :

Κείμενο: Γιώργος Δ. Λεμπέσης

Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας

Σκηνοθεσία: Ομάδα LeBee

Στίχοι – Επιμέλεια κειμένου: Βαγγέλης Λεμπέσης

Σκηνικά: Μαρία Κακάρογλου

Κοστούμια: Βασιλική Μαυρίδη

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης

Κινησιολογία/Χορογραφίες: Μιμή Αντωνάκη

Artwork: Πέγκυ Βασάρα

Audiovisual art: Λουκάς Ζιάρας

Εικονογράφος: Στέφανος Βλασακάκης

Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Κουκάς

Παραγωγή: Amuse concept events & People entertainment GROUP

Θέατρο ΧΩΡΑ

Αμοργού 20, Αθήνα (Κυψέλη)

Το θέατρο είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν άνετα και με ασφάλεια την παράσταση από παντού. Παρέχει εύκολη πρόσβαση και δυνατότητα στάθμευσης στην είσοδο του θεάτρου, για την διευκόλυνση της εισόδου και της εξόδου των παιδιών

Κάθε Κυριακή από 14/01

Ώρες Παραστάσεων: 11.30 & 14.30

Προπώληση: viva.gr

The post Μετά το θεατρικό «κομμάτι» τα παιδιά τολμούν να ονειρευτούν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα