Μητσοτάκης: Φύγετε μια ώρα αρχύτερα

11:48 15/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. ΕΠιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για διχασμό και δεσμεύτηκε για αύξηση κατώτατου μισθού, επίδομα για νέες οικογένειες.

ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία

ήταν, είναι και θα είναι κόμμα του λαού. Της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων. Ένα κόμμα ανοιχτό αλλά και συγκροτημένο. Ένα κόμμα πατριωτικό αλλά και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό. Ένα κόμμα που τολμά τις μεγάλες αλλαγές, αλλά σέβεται την ιστορία του. Ένα κόμμα που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν εθνικές αξίες σε πείσμα όσων θέλουν να τις διαγράψουν. Και τις υπερασπίζεται».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εκλογικός μας αντίπαλος. Ο πραγματικός αντίπαλος, όμως, είναι τα μεγάλα προβλήματα που μας κληροδοτούν. Μια αφανισμένη μεσαία τάξη που στενάζει κάτω από την υπερφορολόγηση. Ένα κράτος που παραμένει έρμαιο κομματικών διορισμών. Αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό, ταλαιπωρεί τους δημιουργικούς πολίτες και δεν μεριμνά για τους πιο αδύναμους πολίτες. Μια οικονομία που δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει καλές νέες θέσεις εργασίας. Μια κοινωνία διχασμένη, κουρασμένη, απογοητευμένη. Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν στις επόμενες εκλογές. Να γίνει παρελθόν, όχι μόνο γιατί είπαν ψέματα, εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, και συνεχίζουν και σήμερα να λένε ψέματα. Όχι μόνο γιατί έπνιξαν τους Έλληνες στους φόρους. Όχι μόνο γιατί πριονίζουν το κράτος δικαίου, παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία. Όχι μόνο γιατί είναι ήδη βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα. Αλλά για ένα λόγο ακόμα. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς.

Γιατί συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας, υποστηρίζοντας μια δήθεν «έντιμη» φτώχεια για τους πολλούς, αλλά, φυσικά, ειδικά προνόμια για τους ίδιους και τους φίλους τους. Γιατί θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία. Με ένα σχολείο που δεν θα δίνει ευκαιρίες στα παιδιά των πιο αδύναμων. Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει απλά επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο.

Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που πιστεύει. Θέλω να κερδίσουμε, όλοι μαζί, τη μεγάλη μάχη των ιδεών. Θέλω να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα μεγάλο εθνικό όραμα. Την αναγέννηση της Ελλάδας. Αξίζουμε καλύτερα! Μπορούμε! Ελλάδα μπορούμε».

Ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τη Συμφωνία των Πρεσπών επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ δεν θα την κυρώσει: «Διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου για μια φτηνή φιέστα αντιπερισπασμού. Δεν πειράζει όμως. Γιατί και οι συγκρίσεις είναι χρήσιμες. Ας με ακούσει λοιπόν καλά πριν απολογηθεί στους Μακεδόνες. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι είπε ναι εκεί που έξι Πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς- είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι και σήμερα ακόμα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που βρίσκονται απέναντι σε αυτή τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τους ακροδεξιούς και εθνικιστές. Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να είχε ληφθεί ποτέ, με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή της στάσης των εταίρων μας, μόνο τυχαία δεν είναι. Ας πούμε κάποιες αλήθειες, ο διεθνής παράγοντας -για τους δικούς του λόγους- θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Και δεν δυσκολεύτηκε να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων, ένα μέτρο το οποίο η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν ψήφισε, αλλά καταψήφισε στην ελληνική Βουλή. Εξάλλου, ο λόγος που το μέτρο αυτό είχε επιβληθεί ήταν ακριβώς η προσωπική αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα.

Επαναλαμβάνω εδώ από το 12ο Συνέδριο μας: η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ. Ταυτόχρονα, όμως, ζητώ από τους πολίτες να μην σαγηνευτούν από τις σειρήνες του ανέξοδου εθνικισμού. Να βρεθούν, να βρεθούμε, όλοι μαζί απέναντι σε όσους καπηλεύονται τα πατριωτικά τους αισθήματα. Να μην ταυτιστούν με το μαύρο. Άλλο ο αγνός πατριωτισμός και άλλο η πατριδοκαπηλία».

Έπειτα εξήγγειλε δύο νέες δεσμεύσεις: α) βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα β) αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

Και επεσήμανε ότι με αυτό το πλέγμα μέτρων, η Ν.Δ. επιδώκει να εγκαινιάσει νέα εποχή στη σχέση του κράτους με τις νέες Ελληνίδες και τους νέους Έλληνες. Τονίζει δε ότι οι προτάσεις αυτές απηχούν τις πλέον προοδευτικές πολιτικές που υιοθετούνται από τις ευρωπαϊκές χώρες με τα πιο ανεπτυγμένα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας.

«Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να βαδίσουμε ενωμένοι στο μέλλον: Στην ευημερία και την αλληλεγγύη, αντί για τη φτωχεια και τη μιζέρια που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού με διπλάσιο ρυθμό από εκείνον της οικονομικής ανάπτυξης. Διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε «το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω».

«Φύγετε μια ώρα αρχύτερα για να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

The post Μητσοτάκης: Φύγετε μια ώρα αρχύτερα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
ωρα, μητσοτακης, νεα δημοκρατια, κωστας σημιτης, γιώργος παπανδρέου, επιδομα, νέα, ελλαδα, συριζα, εκλογες, πήχη, επιδοματα, τσιπρας, παπανδρεου, σκοπια, νατο, βουλη, αεπ, φτωχεια, μιζέρια, aixmi, ειδήσεις, Αντωνης Σαμαρας, σταση εργασιας, μετρο, aixmi.gr, αλλαγη ωρας, σαμαρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, κωστας καραμανλης, κοινωνια, χωρες, αεπ, βημα, δημοκρατια, εθνικη, οικονομια, ονειρο, το βημα, φτωχεια, ψεματα, aixmi, αυξηση, αλληλεγγυη, αναγεννηση, ανδρεας παπανδρεου, απλα, βοηθεια, γινει, γιώργος παπανδρέου, δημοσιο, ευρω, ειπαν, ειπε, εξι, επενδυσεις, εποχη, επρεπε, ευημερια, ζωη, θεσεις εργασιας, κυβερνηση, κομμα, λογο, μαυρο, μειζον, μεριμνα, μιζέρια, νατο, νεες θεσεις εργασιας, παντα, οραμα, παιδι, παιδια, πεισμα, προβληματα, συνεχεια, σημιτης, σχολειο, φυσικα, φιεστα, κωνσταντινος, εθνικο, κωστας, μπροστα, πήχη, θελω να, θεσεις
Τυχαία Θέματα