Μητσοτάκης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας

19:59 12/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Κλεισθένη που ψηφίζεται σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε μιλώντας για την πόσκληση στσ Σκόπια για ένταξη στο ΝΑΤΟ τονίζοντας πως «οι κκ. ΤσίπραςΚαμμένος

παραδίδουν στα Σκόπια ΝΑΤΟϊκό διαβατήριο. Είδαμε στη χθεσινή συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στο BBC τον Σκοπιανό να λέει “Δώσαμε στους Έλληνες erga omnes το όνομα Βόρεια Μακεδονία και εμείς πήραμε erga omnes την Μακεδονική ταυτότητα”. Εrga omnes επικίνδυνοι, είστε για τα συμφέροντα της χώρας, σας λέω εγώ. Δώσατε στους Σκοπιανούς το όνομα και τον εθνικό προσδιορισμό Μακεδόνες, κάτι που είχαν απορρίψει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόκειται για διπλή ντροπή από ένα δίδυμο ντροπής».

Σχετικά με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «έναν κακό νόμο, ενώ συζητείται ταυτόχρονα με την εφαρμογή τετελεσμένων μιας κάκιστης συμφωνίας που συζητείται εκτός συνόρων. Είναι ένας νόμος- έκτρωμα, γιατί παραλύει την τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι που θα έχει συνέπειες και για τους εργαζόμενους», επεσήμανε και ξεκαθάρισε πως «θα ψηφίσουμε την κατάτμηση της Β΄Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής. Η ΝΔ δίνει το πράσινο φως για να «σπάσε» η Β΄ Αθηνών».

Και υπογράμμισε: «Μην ανησυχείτε, ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και αν αυτές στηθούν. Η λαϊκή οργή δεν θα εκτονωθεί με τις πολλές κάλπες. Θα γίνει χείμαρρος αποδοκιμασίας. Δοκιμάστε το, θα τα χάσετε όλα μονομιάς».

The post Μητσοτάκης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα