Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν – «Βόμβα» από Τουρκία με θέμα Θράκης

19:37 12/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Σύντομα ήταν τα ενσταντανέ μπροστά στις κάμερες για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα και τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν , ο οποίος εμφανίστηκε βιαστικός προκειμένου να ξεκινήσει η σύνοδος με την ελληνική πλευρά.

Μετά τις τυπικές χειραψίες, ο Ερντογάν λέει: «Και τώρα αν μας αφήσετε μόνους, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη διμερή μας συνάντηση».

Νωρίτερα ωστόσο το διπλωματικό θερμόμετρο είχε ανέβει υψηλά καθώς ενοχλημένη η Τουρκία από την τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού

στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν μήνες φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, έθεσε θέμα Θράκης!

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητεί την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Ουσιαστικά, αύμφωνα με το ρεπορτάζ του HellasJournal.com, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρεται στην περίπτωση της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», της οποίας η λειτουργία έχει απαγορευθεί λόγω της χρήσης του όρου «τουρκική», αν και μετά την προσφυγή της στο ΕΔΑΔ, η απόφασή ανέφερε ότι πρόκειται για παραβίασή του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι και η Ελλάδα οφείλει να κάνει τις αναγκαίες ρυθμίσεις.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή το 2017, η οποία προέβλεπε το δικαίωμα μιας οργάνωσης που είχε απορριφθεί το αίτημα λειτουργίας της, να επανέλθει στη Δικαιοσύνη έπειτα από μια σχετική απόφασή του ΕΔΑΔ. Αποτέλεσμα αυτής, όμως, ήταν η αίτηση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» για επανεγγραφή της στον κατάλογο των σωματείων να απορριφθεί .

Η «απόφαση του Δικαστηρίου δείχνει ότι η νομοθεσία που υιοθέτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι αρκετή για να προστατευθεί το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι… Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει αποδεκτή στα Αρχεία της τις ΜΚΟ της Τουρκικής Μειονότητας της Θράκης, χωρίς διακρίσεις και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις για την υιοθέτησή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

The post Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν – «Βόμβα» από Τουρκία με θέμα Θράκης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα