Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθώ να διχάσουμε τους Έλληνες

16:17 24/1/2018 - Πηγή: Aixmi

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό. Επιπλέον έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα στηρίξει λύση για την ονομασία της ΠΓΔΜ χωρίς

αλλαγή Συντάγματος της γειτονικής χώρας επισημαίνοντας ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ θα ήταν εφικτή «σε άλλη συγκυρία, με κατάλληλη προετοιμασία, και με την άλλη πλευρά να επιθυμεί πραγματική, όχι πλασματική λύση».

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης στους πολίτες για να «οδηγηθούν στην έξοδο οι ψεύτες και οι φαύλοι» λέγοντας ότι οι Έλληνες δεν περιμένουν τίποτα πια από τον κ. Τσίπρα και πως «το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να μην κάνει άλλη ζημιά στη χώρα. Είναι το χθες, δεν αξίζει άλλη ευκαιρία και δεν θα έχει άλλη ευκαιρία, είμαι σίγουρος για αυτό, εμπιστεύομαι την κρίση του ελληνικού λαού».

Απευθυνόμενος στους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Σας καλώ όλους να οδηγήσουμε στην έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους. Αυτούς που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα πιο κρίσιμα εθνικά θέματα». Πρόσθεσε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός έχει πάρει πάνω του τη διαπραγμάτευση με «τη γνωστή του έπαρση» ενώ σημείωσε ότι «στα εξωτερικά θέματα επικρατεί αναστάτωση και ανησυχία» και πως έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα η λύση κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία και αφού έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ότι αφορά στους χειρισμούς του πρωθυπουργού να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για τις διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό και όχι τους πολιτικούς αρχηγούς λέγοντας: «Εγώ θα ενημέρωνα πρώτα από όλα τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έγινε το 2008. Θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις, όχι να διχάσω τους πάντες. Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα συζητούσα τίποτα αν τα Σκόπια δεν δεσμεύονταν πρώτα ότι θα αλλάξουν το σύνταγμά τους. Και δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά σε μακεδονικό έθνος, όπως έκανε χωρίς να πάρει καμία απάντηση από την κυβέρνηση ο κ. Νίμιτς», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, παρατήρησε ότι «έτσι όπως τα έκανε ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να προωθήσει καμία λύση έχοντας απέναντί του την ισχυρή αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Ο κ.Τσίπρας ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση χωρίς να διαμορφώσει ενιαία κυβερνητική θέση. Το έκανε για να διευκολύνει τον κ. Καμμένο, που άλλαζε άποψη ανά 6 ώρες. Είτε πρόκειται για πολιτική ελαφρότητα είτε για ανθρώπινη φαιδρότητα είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα».

«Πού ήταν τότε αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις; Θα σας πω εγώ που ήταν. Υπέγραφαν κείμενα να αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου, η κα Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Καρανίκας και 200 ακόμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μαθήματα λοιπόν σε μας».

«Δεν ανέχομαι από κανένα την ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα μας πολέμησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Δεν ήταν ακραίοι. Πατριώτες ήταν».

The post Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθώ να διχάσουμε τους Έλληνες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα