Μια γενιά νέων της Ευρώπης χάνεται!

08:57 24/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Επανέρχομαι στο θέμα των επιπτώσεων της κρίσης στη ζωή των νέων της Ευρώπης με αφορμή την πρόσφατη προειδοποίηση του γερμανού προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε όσους παίρνουν τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες ότι κινδυνεύει, πλέον, να χαθεί μια ολόκληρη γενιά στην Ευρώπη.

«Δώσατε δισεκατομμύρια ευρώ στις Τράπεζες , πόσα χρήματα έχετε για μας

;» ρώτησε τον πρόεδρο μια νέα κοπέλα από την Ισπανία σε ανοικτή συζήτηση.

Και είναι το ερώτημα όλων των νέων σήμερα που αγωνίζονται και δεν μπορούν να βρουν πουθενά δουλειά. Απάντηση δεν έχει δοθεί, επικρατεί μόνον μια ένοχη σιγή. Και να σκεφθεί κανείς ότι μετά τα θλιβερά γεγονότα της Κύπρου θα προστεθούν και άλλοι νέοι χαμένοι , όχι μόνον άνεργοι αλλά κυρίως χωρίς όραμα και προοπτική για το μέλλον.

Ο Μάρτιν Σουλτς παραδέχεται ότι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν τους καλύτερα ίσως μορφωμένους νέους στην ιστορία τους, γιατί οι γονείς τους με την αύξηση των εισοδημάτων τους τα τελευταία χρόνια μπόρεσαν να επενδύσουν περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση των παιδιών τους, τα οποία όμως σήμερα, παρά τα προσόντα τους, αντιμετωπίζουν την ανεργία. «Δημιουργούμε μια χαμένη γενιά», παρατηρεί ο ίδιος και προειδοποιεί ότι αν η νέα γενιά χάσει την εμπιστοσύνη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε η Ένωση αυτή βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο. Εξάλλου, ο Μ.Σούλτς επισημαίνει ότι προκειμένου να εκταμιευτούν τα χρήματα που δίνονται από τις Βρυξέλλες για επενδυτικά προγράμματα και να φθάσουν στις χώρες που αναφέρθηκαν, παρεμβάλλονται τέτοιες γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε «μέχρι να γίνουν όλα αυτά, οι νέοι θα έχουν γεράσει». Προτείνει , λοιπόν, να δημιουργηθούν απευθείας σύνδεσμοι ανάμεσα στην Ε.Ε. και τις τοπικές Αρχές.

Φοβούμαι, μήπως τα λόγια του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου είναι τόσο ωραία που δεν μπορούν να είναι και αληθινά, καθώς μάλιστα οι εκλογές της Γερμανίας πλησιάζουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα