Μέτρα διάσωσης της οικονομίας από την Τράπεζα της Τουρκίας

10:46 13/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Mέτρα στήριξης της οικονομίας της χώρας ανακοίνωσε η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, μειώνεται σημαντικά το ποσοστό υποχρεωτικής τήρησης ελάχιστων αποθεματικών σε λίρες και συγκεκριμένα μειώνεται κατά 250 μονάδες βάσης. Η μείωση αυτή θα ενισχύσει με σημαντική ρευστότητα την τουρκική οικονομία.

Επίσης, ανακοινώθηκαν μέτρα για μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των εγγυήσεων, με τα ελάχιστα επιτόκια δανεισμού προς τις

τράπεζες για τις εγγυήσεις έναντι των συναλλαγών σε τουρκική λίρα να αναθεωρούνται πλέον με βάση τον τύπο και την ωρίμαση.

Έτσι, η προεξοφλημένη αξία των υφιστάμενων χωρίς επιβάρυνση εγγυήσεων προβλέπεται να αυξηθεί κατά περίπου 3,8 δισ. τουρκικές λίρες (555,4 δισ. δολάρια).

Τα όρια των καταθέσεων σε ξένο συνάλλαγμα που χρησιμοποιούνται ως εγγυήσεις για τις συναλλαγές των τραπεζών σε τουρκική λίρα αυξάνονται στα 20 δισ. δολάρια από 7,2 δισ. δολάρια.

Οι εξαγγελίες της Κεντρικής Τράπεζας βελτίωσαν την κατάσταση καθώς σήμερα η ισοτιμία της λίρας κυμαίνεται στις 6,6 λίρες ανά δολάριο από 7 λίρες/δολ. την Παρασκευή.

The post Μέτρα διάσωσης της οικονομίας από την Τράπεζα της Τουρκίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα