Μετά το #MeToo το #MenToo: Καταγγελίες από άνδρες θύματα

11:35 24/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Αν θα λάβουν ποτέ την ίδια κατανόηση με τις γυναίκες θύματα παρενόχλησης και κακοποίησης αναρωτιούνται άνδρες με παρόμοια τραύματα που θεωρούν ότι το κίνημα #MeToo δεν τους αντιμετωπίζει ισότιμα και τους κρατά σε απόσταση. Έτσι δημιούργησαν το δικό τους hashtag, #MenToo.

Στο ρεπορτάζ του το Associated Press, φιλοξενεί δηλώσεις ανδρών θυμάτων, όπως και του Κρις Μπράουν καθηγητή μουσικής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ο οποίος κατηγόρησε μαζί με άλλους τον διάσημο

διευθυντή ορχήστρας, Τζέιμς Λέβιν ότι τους κακοποίησε ως εφήβους πριν από αρκετές δεκαετίες. Οι καταγγελίες είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Λέβιν από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Όπως ανέφερε ο Μπράουν, «επειδή το κίνημα ξεκίνησε μόνο με γυναίκες, κατά κάποιο τρόπο ενισχύει τη μοναξιά μου ως θύμα στο παρελθόν. Οι άντρες θεωρούνται ιστορικά κακοί. Αν κάποιοι άντρες κακοποιούν γυναίκες, τότε όλοι εμείς είμαστε δράστες… έτσι λοιπόν, όταν εμείς κακοποιούμαστε το αξίζουμε».

The post Μετά το #MeToo το #MenToo: Καταγγελίες από άνδρες θύματα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα