Μύδια πανέ με σάλτσα ρομέσκο

Συστατικά200 γρ. μύδια ψίχα130 γρ. ξανθιά μπίρα½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.1 κ.σ. αλεύρι για το πανάρισμααλάτι

Για τη σάλτσα ρομέσκο

1 ντομάταξύσμα από 1 λεμόνι1 σκ. σκόρδοχυμό από 1 λεμόνι1 πιπεριά τσίλι ή 1 κ.γ. μπούκοβο100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε κονσέρβα60 γρ. καρύδια50 γρ. ψωμίαλάτιπιπέρι1 κ.σ. μέλι1 κ.σ. χυμό λεμόνι50 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

φέτες λεμόνιφρέσκα μυρωδικάΜέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μύδια

Σε ένα μπολ προσθέτουμε ξανθιά μπίρα, μπέικιν πάουντερ,
κρυσταλλική ζάχαρη, 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα για να διαλυθεί το αλεύρι.Στα μύδια ρίχνουμε αλάτι, 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα μύδια μέσα στο μπολ με το κουρκούτι. Με ένα πιρούνι μεταφέρουμε σε δόσεις ένα-ένα τα μύδια μέσα σε βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι.Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα ρομέσκο

Κόβουμε τη ντομάτα σε κομμάτια. Την πιέζουμε για να αφαιρέσουμε την υγρασία και την μεταφέρουμε στο μπλέντερ.Προσθέτουμε ξύσμα λεμόνι, σκόρδο κομμένο σε φέτες, πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, πιπεριές Φλωρίνης, καρύδια, ψωμί κομμένο σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, μέλι, χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το σερβίρισμα

Μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε φέτες λεμόνι και φρέσκα μυρωδικά.Εναλλακτικά, σερβίρουμε τα μύδια με τη σάλτσα ρομέσκο.
Keywords
Τυχαία Θέματα