Μετά τις καταιγίδες… έρχεται καλοκαίρι

12:42 10/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Σχεδόν καλοκαιρινές θα είναι οι συνθήκες που θα επικρατήσουν από σήμερα κυρίως στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

Όπως ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος μετά τις ισχυρές καταιγίδες συνοδεία ισχυρών ανέμων καταιγίδες που χτύπησαν το Σάββατο τις περιοχές του Βορείου Ιονίου και της Ηπείρου έρχεται θερμή εισβολή γαι την εποχή αλλά κυρίως στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

Δυστυχώς επαληθεύτηκαν αυτά που σας έλεγα από εχθές και έτσι σήμερα, οι περιοχές του Βορείου

Ιονίου και της Ηπείρου, «χτυπήθηκαν» από ισχυρές καταιγίδες συνοδεία ισχυρών ανέμων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.
Αύριο ο καιρός θα είναι καλύτερος όπου και σταδιακά έρχεται σχετική ζέστη (θερμή εισβολή για την εποχή) με αποτέλεσμα οι συνθήκες να είναι σχεδόν καλοκαιρινές στα ανατολικά και νότια της χώρας, με αυξημένους τους δείκτες της σχετικής υγρασίας.
Δείτε όλες αυτές τις πληροφορίες, όπως τις έδωσα εχθές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΨΙΛΟΝ, με το Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην πρωτεύουσα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι θα είναι νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γενικά αίθριες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Στη Δυτική Μακεδονία θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και στα υπόλοιπα θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 και βαθμιαία μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία από τα δυτικά νοτίων διευθύνσεων μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται:

Στις 11 του μήνα ο καιρός προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία στη δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ευνοείται η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης και μάλιστα, θα υπάρξει τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα