Δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε στον Σαρωνικό Κόλπο -Μετέφερε καύσιμα

11:03 10/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεξαμενόπλοιο που μετέφερε άγνωστη ποσότητα καυσίμων βυθίστηκε στις 2.45 τα ξημερώματα νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, στον Σαρωνικό Κόλπο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ οι δύο επιβαίνοντες περισυνελλέγησαν από λάντζα που έπλεε στην περιοχή.

Το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» κατασκευής του 1972, είχε χωρητικότητα 3.205 τόνων. Είχε ολικό μήκος 92,3 μέτρα και πλάτος 13,7.

Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της Αττικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το Κέντρο Επιχειρήσεων

του Λιμενικού Σώματος ειδοποιήθηκε για το συμβάν από παραπλέον φορτηγό πλοίο που ανέφερε στον ασύρματο ότι το δεξαμενόπλοιο έχει πάρει επικίνδυνη κλίση.

Παράλληλα εντοπίστηκαν διάσπαρτες κηλίδες πετρελαιοειδών, σε έκταση περίπου 100 και 200 μέτρων και σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων από την ακτή, βορειοδυτικά της νήσου Θηρασιάς.

Από το Λιμενικό Θήρας ελήφθησαν δείγματα από τη θάλασσα, ενώ με τη συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, ξεκίνησαν οι εργασίες απορρύπανσης και περισυλλογής από ιδιωτική εταιρεία προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το λιμενικό διερευνάται το ενδεχόμενο, η συγκεκριμένη ρύπανση να έχει προκληθεί από το περιστατικό προσάραξης στην Ίο του επιβατηγού πλοίου «BLUE STAR ΠΑΤΜΟΣ», που πλέον ε΄χει ρυμουλκηθεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα