Μέσα σε 15 μέρες θα κριθούν όλα

23:09 18/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Στο τέλος του μήνα εξαντλείται ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για να βρει λύση με τους δανειστές, καθώς στις 5 Ιουνίου πρέπει να πληρώσει δόση προς το ΔΝΤ και χρήματα το δημόσιο ταμείο δε διαθέτει.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει λύση

σε κατ” ιδίαν επαφές με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις πρώην ανατολικές χώρες, στις 21 και 22 του μήνα στη Ρίγα της Λετονίας.

Ωστόσο, τα μηνύματα και από Βερολίνο και από Βρυξέλλες δεν αφήνουν χαραμάδα αισιοδοξίας για πολιτική λύση. Όλοι δείχνουν τις συνομιλίες με τους «θεσμούς», την τρόικα δηλαδή, και περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα που της ζητούν.

«Ό,τι καν αν γίνει στη Ρίγα, δε μπορεί να υποκαταστήσει τη συζήτηση με τους θεσμούς», επισήμανε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ενώ και ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου υπογράμμισε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς η τελευταία αξιολόγηση του προηγούμενου μνημονίου και μετά θα αρχίσει η συζήτηση για όλα τα άλλα. Δηλαδή, για το νέο δάνειο αρκετών δισ ευρώ που έχει ανάγκη η χώρα για την επόμενη διετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα