Γκάλοπ-ανατροπή: Λάθος η κυβερνητική στρατηγική με τους δανειστές

22:48 18/5/2015 - Πηγή: Aixmi
Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές είναι περισσότεροι εκείνοι που θεωρούν λάθος τη στρατηγική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές από εκείνους που την κρίνουν ως σωστή.Το γκάλοπ του Πανεπιστημίου Μακεδονία καταγράφει την πτωτική πορεία των θετικών αξιολογήσεων από το 72% τον Φεβρουάριο στο 45,5% τον Απρίλιο και στο 35% τον Μάιο.Και αντίστοιχα την άνοδο των αρνητικών απόψεων από το 22,5% τον Φεβρουάριο στο 39,5% τον Απρίλιο
και στο 41% τον Μάιο.Το 35% συμφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς και, ταυτόχρονα, ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να τηρήσει το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεών του. Αντίθετα το 61% προτιμά να κάνει «σκόντο» ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους.

Οι Έλληνες, στην δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονία για τον Σκάι, εμφανίζονται μοιρασμένοι για το πώς πρέπει να χειριστεί η κυβέρνηση μια ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους. Το ένα τρίτο θέλει η συμφωνία να περάσει από τη Βουλή, το 28% να τεθεί σε δημοψήφισμα και το 27% να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην δεύτερη θέση έρχεται ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Στην πρόθεση ψήφου που καταγράφει η δημοσκόπηση, η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων φτάνει στις 20 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 15,5%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι με 6%, το ΚΚΕ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ με 3%. Το γκάλοπ έγινε για τον Σκάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα