Μέρκελ: Οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα -Αλληλεγγύη; Ναι, με μεταρρυθμίσεις

19:29 19/1/2015 - Πηγή: Aixmi

«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα», εκτίμησε η Άνγκελα Μέρκελ λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη χώρα μας, επαναλαμβάνοντας ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων».
Η καγκελάριος της Γερμανίας πρόσθεσε πως όλες οι προσπάθειες εστιάστηκαν στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και τόνισε ότι η χώρα μας πάντα επιτύγχανε τους στόχους των προγραμμάτων της.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην επικείμενη

απόφαση της ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ενόψει των ανακοινώσεων που αναμένεται να κάνει ο Μάριο Ντράγκι την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, οπότε και θα μάθουμε εάν θα γίνονται δεκτά στο πρόγραμμα αυτό-και με ποιους όρους- τα ελληνικά ομόλογα. Η Άνγκελα Μέρκελ, λοιπόν, είπε χαρακτηριστικά πως αυτή «δεν είναι η η εβδομάδα του πεπρωμένου του ευρώ», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι κατά την εκτίμησή της η κρίση του ενιαίου νομίσματος δεν έχει απολύτως ξεπεραστεί.

«Δεν θα έλεγα ότι αυτή είναι εβδομάδα του πεπρωμένου για το ευρώ. Έλεγα πάντα ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί απολύτως. Αυτό ίσχυε για την περασμένη εβδομάδα, για τις τελευταίες εβδομάδες του 2014 και ισχύει ακόμη και για αυτές τις εβδομάδες», δήλωσε , ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ θα λάβει τις αποφάσεις της με απόλυτη ανεξαρτησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα