Μέρκελ: Μεγάλο λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ

10:23 28/8/2013 - Πηγή: Aixmi

Τρία 24ωρα πριν από το πρώτο κρίσιμο ντιμπέιτ μεταξύ Μέρκελ -Στάινμπρουκ στη Γερμανία, η Καγκελάριος επέλεξε να δηλώσει δημόσια ότι κακώς μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ, στρέφοντας έτσι τα πυρά της κατά του προκατόχου της Σοσιαλδημοκράτη Σρέντερ, ο οποίος την είχε κατηγορήσει προχθές ότι κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους και μετά τις εκλογές θα «κουρέψει» το ελληνικό χρέος

ζημιώνοντάς τους.

Ουσιαστικά η Άνγκελα Μέρκελ τον κατηγόρησε ότι έκανε μεγάλο λάθος που επέτρεψε ως Καγκελάριος την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η οποία τώρα αντιμετωπίζει χάος.
Μετά και από αυτό το επεισόδιο είναι προφανές ότι στις τελευταίες τρεις εβδομάδες έως τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, το ελληνικό πρόβλημα θα είναι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης -πράγμα που πιθανώς θα φέρει στο φως γεγονότα που αγνοούμε.

Ο Πήτερ Στάιμπρουκ, που υπολείπεται παρά πολύ της Μέρκελ σε όλα τα γκάλοπ, δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα με βασικό επιχείρημα ότι οι Γερμανοί θα κληθούν να πληρώσουν την τελική προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας, αλλά η Καγκελάριος το κρύβει. Δίπλα του βρίσκονται όλα τα στελέχη του κόμματός του -και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Καθημερινά όλοι επαναλαμβάνουν τη θέση του ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα χρειαστεί νέο μεγάλο «κούρεμα». Επειδή, όμως, όλο βρίσκεται πια στα χέρια κρατών θα έχουν μεγάλες απώλειες οι πολίτες τους -με πρώτους τους Γερμανούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα