Το facebook θα… πληρώσει τα «Like!» στα μέλη!

10:23 28/8/2013 - Πηγή: Aixmi

Τα 20 εκατομμύρια δολάρια αγγίζει, σύμφωνα με αμερικανικό δικαστήριο το ποσό που οφείλει το Facebook επειδή χρησιμοποίησε δεδομένα (ονόματα και φωτογραφίες) χρηστών όταν αυτοί έκαναν Like, χωρίς την άδειά τους και προφανώς για διαφημιστικούς λόγους. Έτσι, περίπου 614.000 χρήστες του facebook, των οποίων τα προσωπικά στοιχεία εμφανίστηκαν σε διαφημίσεις χωρίς την άδειά τους, θα λάβουν από 15 δολάρια ο καθένας.

Το ποσό αυτό ορίστηκε μετά από διακανονισμό της Facebook

με τους μηνυτές της. Τα χρήματα θα μοιραστούν οι ομάδες προάσπισης της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο, οι δικηγόροι και οι χρήστες του facebook που είχαν καταθέσει μήνυση από κοινού εναντίον του κοινωνικού δικτύου.

Τα θέμα αφορά περίπου 150 εκατ. χρήστες (ποσοστό 13,6% επί του συνόλου), όμως μόνο λίγοι από αυτούς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη σύμφωνα με τον Σίμπορντ, ο οποίος έκρινε επαρκές το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων για να υπάρξει «φιλικός διακανονισμός» της υπόθεσης.

Επίσης, το facebook θα τροποποιήσει τους κανονισμούς του και θα προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες του όσον αφορά στην πιθανή εκμετάλλευση των δεδομένων τους από διαφημίσεις. Σημειώνεται ότι η μήνυση κατατέθηκε στις αρχές του 2011 όταν το facebook ξεκίνησε το πρόγραμμα «Sponsored Stories».

Keywords
Τυχαία Θέματα