Μέρκελ: Έχω συμφωνήσει με τον Τσίπρα να στείλω στην Ελλάδα πρόσφυγες

19:59 4/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Αναταράξεις εξακολουθεί να προκαλεί στη Γερμανία το προσφυγικό, καθώς η συμφωνία τής Άνγκελα Μέρκελ με τους σκληροπυρηνικούς Χριστιανοκοινωνιστές τής Βαυαρίας, για δημιουργία φυλασσόμενων κέντρων αξιολόγησης προσφύγων και μεταναστών, άνοιξε νέο μέτωπο μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό -αυτή τη φορά με τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι διαμηνύουν πως δεν θα δεχτούν κέντρα κράτησης-φυλακές.

Η ίδια η καγκελάριος δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα

να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα όσοι πρόσφυγες έφτασαν στη Γερμανία μέσω Ελλάδας. Σύμφωνα με τους υπάρχοντες υπολογισμούς πρόκειται για περίπου 3,500 άτομα.

«Πρέπει να μπει περισσότερη τάξη σε όλα τα είδη μετανάστευσης, για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι επιβάλλονται το δίκαιο και η τάξη», υπογράμμισε. «Να επιβληθεί το δίκαιο και η τάξη σε ό,τι αφορά τις επαναπροωθήσεις. Το μεταναστευτικό θα συμβάλει αποφασιστικά στο εάν η Ευρώπη μπορεί να εξακολουθήσει να υπάρχει, καθώς τα συμφέροντα των κρατών-μελών διαφέρουν».

η Μέρκελ και επανέλαβε τη θέση της υπερ ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» για τις χώρες της Αφρικής, πάντα, όμως, σε συνεννόηση με τους ηγέτες αυτών των χωρών.

Η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες, όπως σημειώσαμε και στην αρχή, απέρριψε την προοπτική κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν οι κανόνες του κράτους δικαίου, αλλά και όσα συμφωνήθηκαν στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Μέρκελ: Έχω ήδη συμφωνήσει με τον Τσίπρα να στείλω στην Ελλάδα πρόσφυγες

The post Μέρκελ: Έχω συμφωνήσει με τον Τσίπρα να στείλω στην Ελλάδα πρόσφυγες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα