Μελισσανίδης και Μπάγεβιτς ψηφίζουν Δέλλα με κλειστά μάτια

01:25 24/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Διανύει τη δεύτερη χρονιά στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ και την πιο σημαντική σχετικά με το μέλλον του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο τουλάχιστον όπως όλοι γνώριζαν πριν από την έναρξη της σεζόν και η ολοκλήρωσή της φτάνει στην αντίστροφη μέτρηση με τη διεξαγωγή των πλέι οφ.

Ο Τραϊανός Δέλλας που έχει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ κατάφερε να πείσει και τον πιο απαιτητικό φίλο της Ένωσης ότι αποτελεί έναν προπονητή που έχει πολλά να προσφέρει στην ομάδα και το ελληνικό

ποδόσφαιρο, ο οποίος κατάφερε να εξελίξει και να εξελιχθεί (και θα συνεχίσει να το κάνει) και ταυτόχρονα να αποδείξει – επιβεβαιώσει πως εκτός από ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής θα τα καταφέρει εξίσου καλά και ως επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που -λογικό- είχαν τις αμφιβολίες τους στη διάρκεια της πρώτης χρονιάς. Κι αυτό διότι απόλυτα δικαιολογημένα στη διάρκεια που η ΑΕΚ αγωνιζόταν στην Γ΄ κατηγορία δημιουργήθηκε μία ομάδα για μία μόνο χρήση. Αυτό έπρεπε να γίνει (και σας το γράφαμε από την προετοιμασία της Ένωσης), αυτό έγινε και είχε ως αποτέλεσμα οι Κιτρινόμαυροι να έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους χωρίς βέβαια να υπάρξει έστω και σα σκέψη το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου.

Φέτος όμως και οι τελευταίες αμφιβολίες σχετικά με τις δυνατότητες του «Τράι» σαν προπονητή (και κυρίως τα περιθώρια εξέλιξής του) έσβησαν μια και καλή… Κι αυτό διότι αποδεικνύεται σε όλη τη διάρκεια της Β΄ κατηγορίας, αλλά κυρίως στα ματς Κυπέλλου με όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας που αντιμετώπισε η ΑΕΚ, πως ο Έλληνας τεχνικός είναι ικανός να οδηγήσει την ομάδα στο πεπρωμένο της που δεν είναι άλλο από την επιστροφή στην διεκδίκηση και κατάκτηση τίτλων.

Τα πιο σημαντικά τεστ ήταν σίγουρα τα ματς με τον Ατρόμητο και την Κέρκυρα για το Κύπελλο και βέβαια ειδικά τα δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό όπου η ΑΕΚ διεκδίκησε την πρόκριση έως το τελευταίο λεπτό και δεν θα την έχανε λογικά αν κάποια σφυρίγματα (όπως το ανύπαρκτο φάουλ στο Φάληρο απ” όπου προήλθε το γκολ της ισοφάρισης των «ερυθρόλευκων»).

Σ” αυτές τις αναμετρήσεις όλοι εμπέδωσαν ότι ο Τραϊανός Δέλλας το “χει για… πλάκα και δικαιώθηκαν όλοι εκείνοι που επέμειναν (για παράδειγμα και κυρίως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς) να παραμείνει και τη χρονιά που διανύουμε στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης.

Στην ΑΕΚ πάντως το είχαν καταλάβει νωρίτερα. Μετά το διάστημα της μικρής αμφισβήτησης και εκ των έσω (όταν από το gazzetta.gr ενημερωθήκατε πως στα Σπάτα ψάχνονταν για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του «Τράι» και είχαν γίνει συναντήσεις με άλλους -ξένους- προπονητές) άπαντες εμπέδωσαν πως σωστά πράττουν και εμπιστεύονται το… τιμόνι της Ένωσης στον Έλληνα τεχνικό!

Ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξάρει το έργο του Τραϊανού Δέλλα και έχει καταλήξει αρκετό καιρό τώρα (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) να συνεχίσει με τον «Κολοσσό» (την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπό του δεν την κρύβει σε όποιον κι αν έχει μιλήσει σχετικά, ακόμη και στους οργανωμένους στο πρόσφατο παρελθόν) για τη δημιουργία της πρωταθληματικής ΑΕΚ που επιθυμεί και στοχεύει…

Ποια είναι τα στοιχεία που ΟΛΟΙ (αλλά κυρίως ο Μελισσανίδης μια και αυτό έχει ουσιαστικά σημασία) αναγνωρίζουν στον Τραϊανό Δέλλα και τον εδραιώνουν στον πάγκο της ΑΕΚ (και) για την Σούπερ Λίγκα;

Δουλευταράς και εξέλιξη ποδοσφαιριστών

Από την πρώτη στιγμή συνεργασίας του «Κολοσσού» με την Ένωση όλοι αναγνώριζαν το γεγονός ότι στη δουλειά του δεν κάνει εκπτώσεις, δίνει το 100% του εαυτού του και αφιερώνει περισσότερο χρόνο από τον οποιονδήποτε στο ποδοσφαιρικό τμήμα προκειμένου να φτάσει εκεί που θέλει. Εκτός από το γεγονός πως είναι δουλευταράς (κάτι που αναφέρουν άπαντες στα Σπάτα) σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχει την ικανότητα εξέλιξης ποδοσφαιριστών παρά το γεγονός ότι είναι «νέος» στο επάγγελμα (κάτι που αποδεικνύεται για παράδειγμα από τις περιπτώσεις των Πεταυράκη, Τζανετόπουλου).

Ήθος, αξιοπρέπεια, ποιότητα

Εννοείται πως για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του (κυρίως τον Ντούσαν Μπάγεβιτς) έχει τεράστια αξία και σημασία πως αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Τραϊανού Δέλλα έναν άνθρωπο με εξαιρετική ποιότητα και επίπεδο ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζεται απόλυτα και απ” όλους (»εχθρούς» και φίλους) το ήθος του. Στοιχεία που χάρη στη σούπερ μεταδοτικότητά του (όπως επιβεβαιώνουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ) έχουν περάσει στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές του.

Χαρακτήρας ομάδας και πειθαρχία

Υπάρχουν και άλλα όμως. Όπως το γεγονός της πειθαρχίας του ποδοσφαιρικού τμήματος που είναι σε top level και γι” αυτό δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και κρούσμα όλη τη διάρκεια (και) της φετινής σεζόν. Επιπρόσθετα ο χαρακτήρας της ομάδας και το κομμάτι της ψυχολογίας. Το γεγονός πως γρήγορα μπορεί να αφήσει πίσω της ένα κακό αποτέλεσμα (είτε ένα Χ με αντίπαλο την Ερμιονίδα στο Κρανίδι είτε μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό και τον τρόπο που ήρθε αυτός). Το γεγονός ότι δεν επιτρέπει να επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές του και να μείνει σε ένα άτυχο αποτέλεσμα αλλά αντίθετα να το ξεπερνάνε γρήγορα και… αναίμακτα είναι τεράστια δυνατότητα και αξία.

Εξαιρετικό κλίμα και αποδυτήρια

Όπως έχει αποδειχτεί όλη τη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε και το φωνάζουν (αλλά κυρίως αποδεικνύεται στην καθημερινότητα και όχι στα λόγια) οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και σούπερ αποδυτήρια. Το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι (όσο τετριμμένο κι αν… ακούγεται) ενωμένο και κυρίως αδιάσπαστο στα δύσκολα. Κάθε ποδοσφαιριστής είναι ένα με το συμπαίκτη του και όλοι μαζί ξεπερνάνε γρήγορα κάθε ενδεχόμενη… στραβή! Όλοι αναγνωρίζουν τη δουλειά του Δέλλα (και) σ” αυτό το κομμάτι και παίζει σημαντικό ρόλο σίγουρα το γεγονός πως δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο ίδιος ήταν ποδοσφαιριστής!

Στα παραπάνω προσθέστε και την άριστη συνεργασία του Δέλλα με όλους όσοι βρίσκονται στα Σπάτα (από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έως τον φροντιστή και τον… φύλακα στο προπονητικό κέντρο) και το γεγονός πως ότι εμπόδιο και αν έχει προκύψει από κάποιο λάθος προσπαθούσε ο ίδιος να το λύσει χωρίς φανφάρες και γκρίνιες εστιάζοντας πάντα στον ποδοσφαιριστή και έχοντας προτεραιότητα την ανάγκη του…

Υγ: Ακόμη οι Περέιρα και Κασάμι να απολογηθούν έστω, γιατί το να τιμωρηθούν το θεωρώ δεδομένο πως δεν πρόκειται να γίνει… Αυτή είναι η Ελλάδα όμως και το ελληνικό ποδόσφαιρο ταυτόχρονα.

Υγ2: Δεν συνιστά – αποτελεί είδηση ότι από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας (η δημοτική αρχή ντε) είναι απέναντι στο πρότζεκτ της «Αγιάς Σοφιάς» και πως το ΥΠΕΚΑ θα ακολουθήσει τελικά τον ίδιο δρόμο… Αυτά τα γράφω με αφορμή τη συνάντηση χωρίς κανένα σημείο επαφής της ΑΕΚ (ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής) με τους παραπάνω στη διάρκεια της οποίας -επί της ουσίας- επιβεβαιώθηκε ότι οι δυο πλευρές συμφωνούν ότι διαφωνούν!

Υγ3: Η Κυριακή (29/03) είναι δύσκολη για τον ΑΕΚτσή που δεν το σέβονται ομοσπονδίες και διοργανώτριες αρχές σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Αρη στο μπάσκετ στις 13:00 έπειτα από σκληρή μάχη, ενώ την ίδια ημέρα δυο ώρες αργότερα η Ένωση παίζει ματς ποδοσφαίρου με την Καλλιθέα στον Ταύρο και την ίδια ώρα (σ.σ.: 15:00) υπάρχει και ο τελικός Κυπέλλου στο χάντμπολ με τον ΠΑΟΚ τον οποίο όσοι δεν ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη (ήτοι 1000 οπαδοί της Ένωσης) δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουν αν επιλέξουν να δουν μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Ντροπή σας και μόνο…

Διάβασε περισσότερα στο: http://www.gazzetta.gr/football/article/719506/pisti-ston-della

Keywords
Τυχαία Θέματα