Μειώσεις έως 31,1% στις νέες συντάξεις

21:20 12/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Έως 31,1% θα είναι οι μειώσεις στις συντάξεις γήρατος και έως 34% στις συντάξεις χηρείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» που αποκαλύπτονται στις οριστικές αποφάσεις με τις νέες συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων που άρχισαν να εκδίδουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για αιτήσεις που υποβλήθηκαν από 13/5/2016 και μετά και υπολογίζονται με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» δημοσιεύει τα τελικά πραγματικά ποσά των πρώτων οριστικών αποφάσεων με τις νέες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου για το Δημόσιο, τις προσωπικές διαφορές

που θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι έως το τέλος του 2018, αλλά και τα ποσά που θα κληθούν να επιστρέψουν όσοι πήραν ως προκαταβολή μεγαλύτερα ποσά από την οριστική τους σύνταξη, με τρίμηνες αποδοχές ή με το 50% του μισθού στη συνέχεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα επιπλέον ποσά που προκύπτουν θα συμψηφιστούν με τα αναδρομικά της σύνταξης και σε περίπτωση που υπάρχει τυχόν υπολειπόμενη οφειλή αυτή θα «εισπραχθεί» με δόσεις και με παρακράτηση ποσοστού έως το 25% της σύνταξης.

The post Μειώσεις έως 31,1% στις νέες συντάξεις appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα