Μεϊμαράκης: Θα είμαι πρωθυπουργός αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα

12:09 13/9/2015 - Πηγή: Aixmi

«Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω, αλήθειες ή ψέματα, συνεργασίες ή αλαζονικότητα» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τα σημερινά πεπραγμένα του επταμήνου και ταυτόχρονα να έχουν στο μυαλό τους την εγγύηση της πορείας των δυο ετών Σαμαρά

που είχε πολλά θετικά παρά τις παραλήψεις.

«Ας σκεφτούν πως ήταν η ζωή τους το Γενάρη και πως σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το μετεκλογικό τοπίο, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι επιθυμεί κυβέρνηση με πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη προκειμένου όπως είπε, «να συνεννοηθούμε για να προχωρήσουν επενδύσεις και μεγάλα έργα, τα σημεία της συνταγματικής αναθεώρησης που συμφωνούμε και θέματα όπως η Παιδεία».

Κληθείς να απαντήσει αν θα αναλάβει πρωθυπουργός είπε: «Σαφώς και θα είμαι πρωθυπουργός αν ο Τσίπρας αντιδεοντολογικά και αντιδημοκρατικά θέσει ζήτημα να μην αναλάβει την ευθύνη να συνεργαστούμε, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Από την πλευρά μου έχω αποδείξει ότι αναλαμβάνω ευθύνες και ότι είμαι εκεί στα δύσκολα».

«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μπει στην κυβέρνηση να πάμε μαζί έστω το πρώτο εξάμηνο ή τον πρώτο χρόνο και να συνεννοηθούμε για όσα υπέγραψε και τη συνταγματική αναθεώρηση», διερωτήθηκε.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι κ. Τσίπρας «είναι σε στρατηγικό κενό και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των 53 και όσων υπέγραψε». Και πρόσθεσε: «Αφού το υπέγραψε να έρθει να το εφαρμόσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα