Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: Έχουν ευθύνες όσοι θα οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

16:35 8/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Απορρίπτει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε άτυπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς πρακτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. O ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό το απόγευμα να προσέλθει στην Βουλή για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για όσα συνέβησαν χθες στις Βρυξέλλες και τον έκαναν – όπως δηκτικά είπε – να είναι χαρούμενος.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, δήλωσε

ότι χθες την νύχτα συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε όπως είπε για τις ευθύνες όλων όσοι θα τολμήσουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από το ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Αλέξη Τσίπρα έχει φθάσει στα όρια της ανοχής. Ξόδεψε το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης – είπε – και του επιτέθηκε για την ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο με την οποία υποστήριξε ότι δυσφήμισε την χώρα.

«Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κατηγορεί εμάς όταν τους τελευταίους πέντε μήνες μπούκαραν στο κράτος οι δικοί του; Μια ημέρα πριν το δημοψήφισμα διόριζαν στην ΕΥΔΑΠ κομματικά τους στελέχη» αναρωτήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρότρυνε την κυβέρνηση να φέρει άμεσα συμφωνία με γνώμονα το συμφέρον της χώρας που είναι η παραμονή στην ευρωζώνη. «Να μην σκέφτεται το κούγκι. Να μην μας πάει στο διχασμό(…)αν βγούμε από το ευρώ, δεν έχει επιστροφή. Αυτό ήταν το μήνυμα από την Σύνοδο που προγραμματίστηκε για την επόμενη Κυριακή και αυτό μόνον ο “χαρούμενος” δεν το κατάλαβε» είπε.

Nα σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ άνοιξε με ομιλία του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επίσης σε έντονο τόνο υπογράμμισε ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία συμμαχία ακραίων να βγάλει την χώρα από το ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα