Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας μας εκβιάζει. Όχι οι εταίροι αυτόν.

09:01 12/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Για εκβιασμό και υποκρισία εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας πολύ κακή τη συμφωνία της κυβέρνησης.

«Μονίμως έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει γιατί έρχεται μια συμφωνία σε ένα άρθρο και τώρα μας εκβιάζει. Αυτός μας εκβιάζει. Οχι οι εταίροι αυτόν. Αν υπήρχαν άρθρα θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε πολλά από τα σημεία της συμφωνίας», ανέφερε.

Αναφορικά με τη στάση της ΝΔ δήλωσε ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα, θα ληφθεί απόφαση στην ΚΟ, και στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσει συντεταγμένα.

«Δεν θα αποφασίσω εγώ, αυτά τελείωσαν, περάσανε», υπογράμμισε.

«Ακουσα τις προτάσεις και για αποχή και για καταψήφιση ή να βάλουμε όρους να μη γίνουν εκλογές κλπ», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν η συμφωνία δεν ψηφιστεί το πρόβλημα θα είναι άτακτη χρεοκοπία, εθνικό νόμισμα, μείωση αξιών και μισθών.

«Γι αυτό λέω ότι εκβιαζόμαστε. Αν απέχουμε θα φανεί ως συναλλαγή με την κυβέρνηση, κάτι που δεν πρέπει να γίνει», συμπλήρωσε και χρέωσε τα μέτρα αποκλειστικά στους κ.κ Τσίπρα και Καμμένο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η οικονομία καταστρέφεται με τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «λέει για εκλογές μόνο και μόνο για να συσπειρώσει τους δικούς του».

«Αξίζει να γίνουν εκλογές για να μείνει εκτός Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μερικοί ακόμα βουλευτές που αντιδρούν;» διερωτήθηκε και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: «Αν θέλει εκλογές ο κ. Τσίπρας ας τις κάνει, αλλά για ποιο διακύβευμα»;

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής αλλά το μπόνους για το πρώτο κόμμα να κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσοστό που παίρνει.

Επίσης για τα περί ευρωπαϊκού μετώπου είπε ότι τα ευρωπαϊκά κόμματα μπορούν να συνεργαστούν αλλά όχι εκλογικά καθώς ο εκλογικός νόμος δεν επιτρέπει μπόνους για συνασπισμό κομμάτων.

Για το μεταναστευτικό, τέλος, ο κ.Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και την κάλεσε να κινηθεί ώστε να ληφθούν αποφάσεις σε επίπεδο ΟΗΕ καθώς εξήγησε ότι πλέον το πρόβλημα δεν είναι ευρωπαϊκό αλλά διεθνές.

Keywords
Τυχαία Θέματα