Ερντογάν: Αγώνας «έως να μην απομείνει ένας τρομοκράτης»

20:56 11/8/2015 - Πηγή: Aixmi

O πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από την Άγκυρα ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) «έως να μην απομείνει ούτε ένας τρομοκράτης».

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας μέχρι να παραδώσουν τα όπλα και να μην απομείνει ούτε ένας τρομοκράτης εντός της τουρκικής επικράτειας» διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος, ενώ προσέθεσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που διαρκούν ήδη δύο και πλέον εβδομάδες εναντίον του PKK

έχουν προκαλέσει «σοβαρές απώλειες» στην οργάνωση.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους διαβεβαίωσε επιπλέον ότι «αποτελεσματικές επιχειρήσεις» διεξάγονται και εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αντιπάλου του PKK στη βόρεια Συρία.

«Διεξάγουμε επίσης αποτελεσματικές επιχειρήσεις εναντίον του Ντάες (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) που απειλεί την ασφάλειά μας», τόνισε ο ίδιος.

«Δεν κάνουμε διαχωρισμούς μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ανεξαρτήτως του σκοπού της, μια τρομοκρατική οργάνωση είναι για εμάς μια τρομοκρατική οργάνωση», υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προσέθεσε ότι η ειρηνευτική διαδικασία που είχε ξεκινήσει με το PKΚ έχει «παγώσει».

«Δυστυχώς δεν κατανόησαν ό,τι έγινε» για εκείνους, «η διαδικασία διευθέτησης τώρα έχει παγώσει», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα