Μειμαράκης και Τζιτζικώστας, βέβαιοι ότι θα κερδίσουν τις 2 πρώτες θέσεις

21:02 16/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Έξι μέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ και ο Βαγγέλης Μειμαράκης φαίνεται να αναγνωρίζει ως ουσιαστικό αντίπαλό του του τον Απόστολο Τζιτζικώστα και αντιστρόφως. Έχοντας γνώση των γκάλοπ, που τους φέρουν ως τους δυο επικρατέστερους, αλλά προφανώς και των εσωκομματικών συσχετισμών σε όλη τη χώρα, ανταλλάσσουν πλέον και δημόσιες βολές.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος τόνισε χθες ότι η ΝΔ δεν είναι συνδικάτο για

να έχει εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό τα επόμενα 4 χρόνια, μιας που ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για τη Βουλή πριν από το 2019. Ενώ εκείνος τον κατηγόρησε σήμερα ότι «απαιτεί» την ψήφο των νεοδημοκρατών, δεν τη «διεκδικεί».

Από την αρχή της εσωκομματικής μάχης ο κ Μειμαράκης δεν έχει αναφερθεί ούτε μια φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Άδωνι Γεωργιάδη. Μέχρι πριν από λίγα 24ωρα, μάλιστα, δεν έμπαινε καν στον κόπο να μιλήσει για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Όλες του οι παρεμβάσεις αφορούσαν την κυβέρνηση Σύριζα -ΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η μεγάλη υπεροχή του, στις δημοσκοπήσεις, ενίσχυε την άποψη των επιτελών του ότι αυτή η οιονεί πρωθυπουργική καμπάνια είναι η σωστή στρατηγική. Άφηνε, έτσι, τους άλλους τρεις να αλωνίζουν τους νομούς και τις πόλεις και να ροκανίζουν την αρχικά τεράστια διαφορά που τους χώριζε από εκείνον.

Τις τελευταίες μέρες κάτι φαίνεται να άλλαξε. Τα μηνύματα που έφταναν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος δεν ήταν το ίδιο αισιόδοξα. Η επιμονή του να μη γίνει ντιμπέιτ -το οποίο ήθελε ο κόσμος- όπως και να μη διεξαχθούν καν κομματικές συνδιασκέψεις, δεν λειτούργησε υπέρ του. Το κομματικό ακροατήριο ήθελε να ακούσει τις θέσεις των υποψηφίων και δεν ενθουσιάστηκε από το μπλοκάρισμα κάθε τέτοιας δυνατότητας.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα της Κυριακής, καθώς είναι άγνωστο πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν. Σε εκείνους που δηλώνουν ότι «σίγουρα θα ψηφίσουν» ο κ. Μειμαράκης διατηρεί προβάδισμα, αλλά όχι μη ανατρέψιμο. Αντίθετα, στο ευρύτερο νεοδημοκρατικό ακροατήριο, φαίνεται να υπερέχει ο κ. Τζιτζικώστας και να ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όμως υπενθυμίζει διαρκώς το βατερλώ των δημοσκοπήσεων τόσο στις τελευταίες εκλογές, όσο και στο δημοψήφισμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα