Ολάντ: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

19:54 16/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Αποφασισμένος να «καταστρέψει» το Ισλαμικό Κράτος» εμφανίστηκε ο Γάλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στην ιστορική του ομιλία στην κοινή συνεδρίαση Bουλής και Γερουσίας, υπογραμμίζοντας ότι «η δημοκρατία θα καταστρέψει την τρομοκρατία».

Η Γαλλία έχει αντιμετωπίσει στην ιστορία της πολύ πιο σημαντικούς εχθρούς, τόνισε, «είναι όμως πάντα ζωντανή και όσοι θέλησαν να την προκαλέσουν έχασαν. Αυτοί που θέλησαν να μας πληγώσουν είναι δειλοί. Οι βάρβαροι δεν θα μας αποτρέψουν από το να ζούμε όπως έχουμε αποφασίσει.

O

κ. Ολάντ κήρυξε τη χώρα σε τρίμηνη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές όχι μόνο εχθρό της Γαλλίας, αλλά όλης της Ευρώπης, ζητώντας την αλληλεγγύη των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.

«Επιτίθενται στη Γαλλία γιατί είμαστε η πατρίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπογράμμισε. «Οφείλουμε να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα. Δεν είμαστε μπροστά σε πόλεμο Πολιτισμών, γιατί αυτοί οι άνθρωποι αυτοί δεν εκπροσωπούν κανέναν Πολιτισμό».

Και αυτή την κρίσιμη ώρα, πάντως, επέμεινε ότι ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης -και αυτό παρά την ολόθερμη υποστήριξε που του παρέχει ο Βλαντμίρ Πούτιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση έκλεισε με τα μέλη της Γερουσίας και της Εθνοσυνέλευσης να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα