Μειμαράκης έως την άνοιξη, με παρέμβαση Καραμανλή -Σαμαρά

22:01 23/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Συμβιβασμός, που προβλέπει παραμονή του Βαγγέλη Μειμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ έως την άνοιξη του 2016 και εκλογή του επόμενου αρχηγού απευθείας από τη λαική βάση, επετεύχθη στην κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικής Γραμματείας και Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Τα ανώτατα στελέχη δέχθηκαν την επιθυμία του μεταβατικού προέδρου του κόμματος να έχει άνεση χρόνου, ώστε να σχεδιάσει την εκλογική τακτική ενόψει των πιθανολογούμενων με βεβαιότητα προώρων εκλογών το Φθινόπωρο. Ταυτόχρονα, όμως, συμφώνησαν με τους «δελφίνους» στη διατήρηση του εκλεκτορικού σώματος -παρά την πλήρη διαφωνία Μειμαράκη.

Αυτή

θα είναι και η εισήγησή τους προς την πολιτική επιτροπή του κόμματος, στην αυριανή συνεδρίασή της, στην οποία δεν θα προταθεί ακριβής ημερομηνία εκλογής του νέου αρχηγού. Όλα θα εξαρτηθούν από τις ευρύτερες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Στο μεσοδιάστημα θα συνεχιστούν οι προσυνδιασκέψεις που είχαν αποφασιστεί επί ηγεσίας Σαμαρά και θα γίνει και η Εθνική Συνδιάσκεψη στην οποία μπορεί να τεθούν θέματα που αφορούν την ιδεολογική κατεύθυνση και εν γένει τη φυσιογνωμία του κόμματος.

Κομβικό ρόλο στην παράταση της θητείας του κ. Μειμαράκη έπαιξαν στο παρασκήνιο ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, που θεωρούν τεράστιο λάθος το άνοιγμα εσωκομματικών διαδικασιών αυτή την περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα