Μεγάλες καταστροφές σε Θάσο και Χαλκιδική από τις πλημμύρες

14:06 23/11/2019 - Πηγή: Aixmi

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία στη Χαλκιδική, την Καβάλα και τη Θάσο που έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έσπασαν αντιστηρίξεις του υπερχειλισμένου ρέματος «Μπασδέκη» και το νερό προξένησε  ζημιές σε σπίτια της περιοχής. Στη Θάσο έχουν μεταφερθεί οχήματα του στρατού για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου που έχει καλυφθεί από τόνους λάσπης, βράχων και φερτών υλικών και να συνδράμουν συνολικά στην αποκατάσταση των υποδομών. Επί

ώρες κάτοικοι της Θάσου παρέμεναν εγκλωβισμένοι, ενώ ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν και στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ολυμπιάδας.

Στην Ολυμπιάδα έφτασε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς και ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούν τη Θάσο

«Το φαινόμενο των τελευταίων ωρών ήταν πολύ έντονο και η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη, δεν θέλω όμως ούτε να σκέφτομαι τι καταστροφή θα είχε γίνει εάν όλο το προηγούμενο διάστημα η Περιφέρεια και ο δήμος δεν είχαν κάνει παρεμβάσεις στα ρέματα της περιοχής» ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε άμεσα την περιοχή για τις βροχοπτώσεις που αναμένονται τα επόμενα 24ωρα και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο ζήτησα και τη συνδρομή του Στρατού με μηχανήματα προκειμένου να προστεθούν δυνάμεις στις δικές μας, του δήμου και της Περιφέρειας, και να αποκαταστήσουν γρήγορα τις ζημιές, να θωρακίσουν όσο γίνεται την περιοχή από πλημμύρες τα επόμενα 24ωρα».

 

The post Μεγάλες καταστροφές σε Θάσο και Χαλκιδική από τις πλημμύρες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα