Με το μαχαίρι στο λαιμό απαιτούν μείωση συντάξεων οι δανειστές

19:05 14/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, στις Βρυξέλλες, με τους δανειστές να απαιτούν νέες σημαντικές υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δε θα συμπράξουν σε συμφωνία.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνουν λόγο για μείωση και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις -για άμεσο πάγωμα των προώρων συνταξιοδοτήσεων.

Είναι προφανές ότι αν αποδεχτεί κάτι τέτοιο η κυβέρνηση, όχι απλώς θα παραβιάσει, αλλά θα καταργήσει τις «κόκκινες

γραμμές» που η ίδια είχε θέσει.

Οι πληροφορίες μιλούν, ακόμη, για συμβιβαστική πρόταση πλεονάσματος 1,5% επί του ΑΕΠ για τον επόμενο ενάμισυ χρόνο -άρα, μιλάμε για μέτρα πάνω από 4 δισ ευρώ.

Μεταφέρουμε με επιφύλαξη όλα τα παραπάνω, έχοντας πάντα κατά νου ότι αυτές είναι οι απαιτήσεις της άλλης πλευράς -ειδικά του ΔΝΤ. Μένει να αποδειχθεί τι θα αποδεχθεί, τελικά, η ελληνική κυβέρνηση ώστε να επιτύχει συμφωνία, και αν στο κείμενο θα υπάρχει πρόβλεψη για οριστική ρύθμιση του δημόσιου χρέους.

Οποιαδήποτε συμφωνία, όμως, θα πρέπει να περάσει πρώτα από τους βουλευτές του Σύριζα. Και οι απαιτήσεις των δανειστών αποκλείεται να πάρουν «πράσινο φως».

Keywords
Τυχαία Θέματα