Με φωτογραφία του 2010 έστειλε «στα τσακίδια» την Eldorado o Καρανίκας

09:50 12/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Προκειμένου να δείξει την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκαλέσει η Eldorado Gold στην περιοχή, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας συνόδευσε τις ευχές στην εταιρεία «στα τσακίδια» με τρεις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Ωστόσο, όπως γράφει η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, η μία φωτογραφία που χρησιμοποίησε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι πραγματική αλλά άσχετη με τις εργασίες της Eldorado Gold. Στη φωτογραφία

βλέπουμε τον κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής μετά τη μεγάλη πλημμύρα του 2010. Είναι πραγματικά αδύνατο να ευθύνεται η εταιρεία Eldorado καθώς το 2010 δεν είχε ξεκινήσει εργασίες εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στις 10 Φεβ. 2010 σημειώθηκε μεγάλη πλημμύρα στο Στρατώνι Χαλκιδικής και τεράστιες ποσότητες υδάτων και στερεών υλικών πέρασαν μέσα από το χωρίο και χύθηκαν στο κόλπο του Στρατωνίου. Παρόμοιου τύπου και έντασης φαινόμενα και σημαντικές καταστροφές παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής (Γομάτι, Σάρτη, Συκιά, Νικήτη κ.α).

Είναι, λοιπόν, γνωστό πως η Eldorado Gold έχει κατηγορηθεί για καταστροφή του εδάφους και ρύπανση, αλλά η συγκεκριμένη φωτογραφία που ανάρτησε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την επένδυση της Eldorado Gold, αφού οι εργασίες της εταιρείας δεν είχαν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2010.

Πηγή: ellinikahoaxes.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα