Μαυρίδης: Φτάσαμε να κρατούνται δημοσιογράφοι επειδή κάνουν τη δουλειά τους

11:08 24/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Δεν είναι δυνατόν σε μια δυτική χώρα οι δημοσιογράφοι να οδηγούνται στο κρατητήριο επειδή κάνουν τη δουλειά τους, δήλωσε ο εκδότης της εφημερίδας Φιλελεύθερος, Θανάσης Μαυρίδης, στον απόηχο της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του και άλλων δημοσιογράφων ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαυρίδης απέδωσε τη στάση του κ. Καμμένου στο ότι ο «Φιλελεύθερος» έχει μια «αντίληψη» για την

επικαιρότητα η οποία δεν είναι αρεστή στους κόλπους της κυβέρνησης. Απαντώντας δε στις διαρροές του υπουργείου Δικαιοσύνης πως όλοι είναι ίσοι στα μάτια του νόμου ο κ. Μαυρίδης σχολίασε αιχμηρά αυτό φαίνεται να μην ισχύει για τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Κατηγόρησε τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι έχει «προηγούμενο με όλο τον χώρο του Τύπου», καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κινείται νομικά εναντίον δημοσιογράφων, σημειώνοντας μάλιστα πως ο υπουργός συνηθίζει να καταθέτει μηνύσεις σε Αστυνομικά Τμήματα και όχι στην Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για τη μήνυση ήταν δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια και τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων που έχουν δοθεί στην χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Τη θέση του Πάνου Καμμένου στο θέμα εξέφρασε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε: «Ήταν ξεκάθαρο τι έχει να αντιμετωπίσει ο Πάνος Καμμένος ως ένας μοναδικός πολιτικός που με τόσο σκληρό, μεθοδικό τρόπο και επί χρόνια έχει χτυπηθεί από συκοφαντίες» και πρόσθεσε: «Απόλυτο δικαίωμα να κάνει κριτική ο δημοσιογράφος, δεν έχει όμως δικαίωμα να συκοφαντεί, δεν έχει δικαίωμα να αφήνει υπόνοιες για κακοδιαχείριση όταν δεν εμφανίζει στοιχεία. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχει».

Το βίντεο από το enikos.gr

The post Μαυρίδης: Φτάσαμε να κρατούνται δημοσιογράφοι επειδή κάνουν τη δουλειά τους appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα