Μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια – «Εμφύλιος» για τις καταλήψεις λόγω Μακεδονίας

13:53 29/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Κατά των εθνικιστικών καταλήψεων πραγματοποιούν συλλαλητήριο οι μαθητές στα Προπύλαια στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίη μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις διαμαρτύρονται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Κάλεσμα είχε απευθύνει μέσω facebook η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας» για το συλλαλητήριο της Αθήνας

όπου το «παρών» έδωσαν πολλοί μαθητές, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στις εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία και «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν». Όπως αναγραφόταν στην ανάρτηση-κάλεσμα «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας».

Στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κατέληξε η πορεία εκατοντάδων μαθητών της Θεσσαλονίκης για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Νεαροί που φορούσαν κουκούλες, πέταξαν κροτίδες και καπνογόνο μέσα στο ΥΜΑΘ, ενώ άρχισαν να σπρώχνουν και την πύλη του Διοικητηρίου.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί τόσο εντός όσο και εκτός του ΥΜΑΘ, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των μαθητών μέσα σε αυτό, συμφωνα με το thestival.gr.

Νωρίτερα, μαθητές που πραγματοποιούν κατάληψη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έφτασαν με πορεία στον Λευκό Πύργο. Μάλιστα της πορείας προπορευόταν ένας έφιππος μαθητής.

The post Μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια – «Εμφύλιος» για τις καταλήψεις λόγω Μακεδονίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα