Τον Ιούνιο του 2019 οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την ΕΕ

13:23 29/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Επίτροπος της Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν και ο εισηγητής της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για τα Σκόπια Ίβο Βάγκελ από την Ολομέλεια στο Στρασβούργο ανακοίνωσαν πως τον Ιούνιο του 2019 θα αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, εφόσον κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις για τη διασφάλιση ενός κράτους δικαίου στη χώρα.

Ο Γιοχάνες Χαν τόνισε ότι έπειτα από χρόνια

οπισθοχώρησης, η ΠΓΔΜ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα του κράτους δικαίου και έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις της με γειτονικές χώρες,, ενώ σχετικά με το ονοματολογικό σημείωσε ότι αποτελεί παράδειγμα για όλη την ΕΕ και δείχνει ότι με όραμα, με πνεύμα συνεργασίας και αποφασιστικότητα, μπορεί κάποιος να υπερβεί τα εμπόδια του παρελθόντος. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή αναμένει την υλοποίηση των εθνικών διαδικασιών της συμφωνίας και ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων και τώρα η Επιτροπή αναμένει να τη συνεχίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

«Ελπίζω και πιστεύω ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2019» είπε ο Σλοβένος ευρωβουλευτής, τονίζοντας, ωστόσο, ότι για τον σκοπό αυτό πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό περιβάλλον, χωρίς αποκλεισμούς.

The post Τον Ιούνιο του 2019 οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την ΕΕ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα