Μάρδας: Θα παραιτηθώ εάν…

17:55 3/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Απάντηση στην κριτική που δέχεται για τις πρόσφατες δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣKAΪ, με τις οποίες καταλόγισε «δειλία στις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν εφάρμοσαν τα μέτρα των μνημονίων που ψήφισαν«, έδωσε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

«Aν μου βρείτε τη λέξη “κατά γράμμα” στις δηλώσεις μου και όλες τις άλλες (δηλώσεις) από τον Οκτώβρη του 2009 μέχρι σήμερα θα παραιτηθώ”, τόνισε ο κύριος Μάρδας

Ειδικότερα, την 1/12/2015 ο υφυπουργός είχε δηλώσει

στον ΣΚΑΪ:

«Το τραγικό λάθος σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι στο πλαίσιο μιας δειλίας που έδειξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τρέναρε η εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική», ενώ στη συνέχεια συνέκρινε την Ελλάδα με την Τουρκία η οποία όπως είπε αντιμετώπισε και αυτή πρόβλημα στις αρχές του 2000 «αλλά τα μέτρα που επέβαλε ήταν κατά πολύ ελαφρύτερα από τα μέτρα που επιβάλαμε εμείς».

Ο κύριος Μάρδας εκτιμά ότι κακώς ερμηνεύθηκε η εν λόγω δήλωσή του ως κατηγορία εναντίον της (σημερινής) αντιπολίτευσης ότι δεν εφάρμοσε «κατά γράμμα» τα μέτρα των Μνημονίων, ενώ εκείνος είχε πει (“απλώς”;) ότι λόγω δειλίας «τρέναρε η εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων».

Μάλιστα συνεχίζοντας, ο υφυπουργός, διευκρινίζει ότι εκείνο που είπε ήταν ότι «τρέναρε η εφαρμογή κάποιων μέτρων», με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική και ότι “τρέναρε” σημαίνει «δεν εφαρμόσατε τα αυτονόητα».

Επιπλέον, ο υφυπουργός Eξωτερικών, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που από το 2005 εκτίναξε τις καταναλωτικές δαπάνες στα 30 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια και τις κυβερνήσεις που χειρίστηκαν τα θέματα μετά το μνημόνιο, ότι οδήγησαν σε μείωση του ΑΕΠ κατά 25%. «Η πολιτική της λιτότητας σε συνδυασμό με μέτρα που τρενάρατε και δεν εφαρμόσατε μας έφεραν σε αυτό το σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στην αναποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της διαφθοράς, του λαθρεμπορίου και της γραφειοκρατίας, ενώ χαρακτήρισε «δωροδοποιήσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις σαν εκείνη του ελληνικού. «Πρέπει να βλέπουμε την ουσία της κριτικής και όχι να χαρακτηρίζετε ως «μνημονιακούς, » εκείνους που εξέφρασαν θεμελιωμένες απόψεις στο πλαίσιο της επιστημονικής τους δουλειάς» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα