Μακελειό στην Αίγυπτο – Στους 305 οι νεκροί

13:26 25/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο, μετά από επίθεση τρομοκρατών σε τζαμί. Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων καθώς οι νεκροί φθάνουν πλέον τους 305 ενώ οι τραυματίες τους 128. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 27 παιδιά.

صور بعد الهجوم الارهابي علي مسجد #الروضة غرب مدينة #العريش منذ قليل .#سيناء#سيناءنيوز pic.twitter.com/ubBl1y7bRq

— Sinai News – سيناء نيوز (@sinai_news_1)

November 24, 2017

Οι τρομοκράτες τοποθέτησαν βόμβα στο τέμενος Αλ Ράουντα, στο κέντρο της πόλης Μπιρ αλ Άμπντβόρεια Σινά, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Αλ Αρίς, στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. Στη συνέχεια οι ένοπλοι, που επέβαιναν σε 4 τζιπ, άρχισαν να πυροβολούν στο πλήθος που προσπαθούσε να διαφύγει από την έκρηξη.

Στο συγκεκριμένο τέμενος προσεύονται σουφίτες μουσουλμάνοι τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν αιρετικούς και αποτελούν στόχο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και διακήρυξε πως η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή. Ήδη δυνάμεις του στρατού εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον θέσεων τυ Ισλαμικού Κράτους στη χώρα ενώ κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος. Αυτή είναι η φονικότερη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου.

Το παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους» στο Σινά, το επονομαζόμενο Wilayat Sinai στελεχώνεται κυρίως από μαχητές της ντόπιας οργάνωσης ανταρτών, Ansar Beit al-Maqdis, η οποία ορκίστηκε πίστη και αφοσίωση στο ISIS μετά την αποστολή εκπροσώπων της στη Συρία το 2014. Είναι αυτό που ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Metrojet το 2015. Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το τουριστικό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, αλλά έπεσε στην έρημο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 224 επιβαίνοντες.

Σε μήνυμα του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε την επίθεση ως έργο δειλών και είπε ότι οι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπιστούν στρατιωτικά.

Horrible and cowardly terrorist attack on innocent and defenseless worshipers in Egypt. The world cannot tolerate terrorism, we must defeat them militarily and discredit the extremist ideology that forms the basis of their existence!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 24, 2017

The post Μακελειό στην Αίγυπτο – Στους 305 οι νεκροί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα