Μάχη στην Ιεραρχία για την εκλογή δυο Μητροπολιτών

21:03 1/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Δυο νέους Μητροπολίτες αναμένεται να εκλέξει η Ιεραρχία της Εκκλήσίας στη συνεδρίασή της την Τρίτη και το παρασκήνιο έχει φουντώσει. Κενές είναι οι Μητροπόλεις Σταγών και Μετεώρων και, επίσης, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Για τη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκρίνει τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Λαμπρινάκο, το οποίο στηρίζουν ακόμη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθώς και ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος.

Ωστόσο, δυο άλλοι Μητροπολίτες, οι Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και Ιωαννίνων

Μάξιμος, προωθούν την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Νήφωνος Καψάλη, ήδη Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων και ηγουμένου του Μεγάλου Μετεώρου. Βασικό τους επιχείρημα, ότι γνωρίζει όσο κανείς άλλο τα προβλήματα της πριοχής.

Για τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου υποψήφιος να διαδεχθεί τον αποθανόντα Προκόπιο είναι ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Δημητριάδος, τον οποίο υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι μέσα στην Ιεραρχία που βλέπουν με καλό μάτι τον Αρχιμανδρίτη Παύλο Κίτσο, Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Φιλίππων.

Ας σημειωθεί ότι αρκετοί Μητροπολίτες έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε δημοσίως την προτίμησή του για τους δυο Μητροπολίτες, θέλοντας να ικανοποιήσει τον Χρυσόστομο και τον Ιγνάτιο, οποίοι τον είχαν ψηφίσει στη μάχη για τη θέση του προκαθημένου της Εκκλησίας απέναντι στον Ευστάθιο…

Keywords
Τυχαία Θέματα