Λυκουρέζος: Εγώ μέλος εγκληματικής οργάνωσης; Είναι δυνατόν;

20:26 19/4/2019 - Πηγή: Aixmi

O Αλέξανδρος Λυκουρέζος πήγε το πρωί στον ανακριτή και ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. Η πρώτη αντίδρασή του ήταν να δηλώσει έκπληκτος από τη δίωξη και τη σύλληψή του. «Εγώ μέλος εγκληματικής οργάνωσης;» αναρωτήθηκε. «Αν είναι δυνατόν».

Ο συνήγορός του, Θρασύβουλος Κονταξής, τόνισε: «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις: Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται

από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα, παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Ο ίδιος είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας και βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Ο γνωστός ποινικολόγος φέρεται πως έχει εμπλοκή στη μαφία των φυλακών και αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης κατά του έγκλειστου Αριστείδη Φλώρου για την υπόθεση της Energa. Το όνομά του αναφέρθηκε σε διαλόγους που είχε ο Κλοντιάν Λεκοτσάϊ, αρχηγός της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» με τον δικηγόρο του, αλλά και με δημοσιογράφο

Σε διάλογο που είχε «ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» με τον προφυλακισμένο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο έγινε αναφορά σε συνάντηση που είχαν οι συνήγοροι του 65χρονου προφυλακισμένου δικηγόρου με την μεσολάβηση γνωστού ποινικολόγου, όπου φέρεται να ζήτησαν 2.000.000 ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο, για να μην καταθέσει ο πελάτης τους σε βάρος του.

The post Λυκουρέζος: Εγώ μέλος εγκληματικής οργάνωσης; Είναι δυνατόν; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα