«Βόμβες» Καμμένου για Κοτζιά -‘Έστησε τον διαγωνισμό για βίζες»

17:15 19/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Οξύτατη επίθεση στον Νίκο Κοτζιά για την υπόθεση με τις θεωρήσεις βίζες και την εταιρεία στην οποία είχε ανατεθεί, εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος, καταθέτοντας στη Βουλή e-mails τα οποία -όπως υποστήριξε- αποδεικνύουν ότι ο διαγωνισμός ήταν στημένος.

«Δημιουργήθηκε παρένθετη εταιρεία για να αναλάβει

το διαγωνισμό, αφού η μητρική εταιρεία τον έχασε, επειδή θεωρήθηκε offshore, έχοντας ως έδρα τον Άγιο Μαυρίκιο. Η εν λόγω εταιρεία είχε επισκεφτεί και τους Αντώνη Σαμαρά – Ευάγγελο Βενιζέλο για να κάνουν συζήτηση ως προς τον διαγωνισμό αλλά η κυβέρνησή τους το αρνήθηκε», είπε.

«Οι συνθέσεις των επιτροπών που θα αποφάσιζαν για την κατάρτιση της προκήρυξης, την εξέταση των προσφυγών κ.α. έγιναν με προσωπικές επιλογές του κ. Κοτζιά. Όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση πήραν προνομιακές μεταθέσεις, σε πρεσβείες του Τόκιο, του Λονδίνου και με υψηλές αμοιβές».

Όταν ο προεδρεύων της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, του είπε να συντομεύει ο πρώην υπουργός Άμυνας έγινε έξαλλος: «Εγώ δεν κατεβαίνω από δω, φέρτε μου το φρούραρχο να με κατεβάσει. Θα μιλήσω ό,τι κι αν κάνετε. Να ξέρετε ότι θα ακουστώ, ό,τι κι αν κάνεις θα ακουστώ, δεν θα με φιμώσεις. Αφαιρέσατε την κοινοβουλευτική μου ομάδα, προσπαθήσατε να με ξεφτιλίσετε, θα τα ακούσεις σήμερα. Αν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση. Εσείς ως κοινοβουλευτική ομάδα τον κύριο αυτόν θα πρέπει να τον οδηγήσετε εκεί που πρέπει», ανέφερε.

Κάποια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας, του φώναξε ότι θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Και του απάντησε: «Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση, δεν θα ενημέρωνα το υπουργικό συμβούλιο, θα έβγαινα να παραιτηθώ ως ήρωας, θα πήγαινα στον εισαγγελέα και θα έφευγα».

Οταν ολοκλήρωσε την ομιλία του και ο Γιώργος Βαρεμένος ζήτησε να γίνει έλεγχος για το απόρρητο των στοιχείων που κατέθεσε, πριν μοιραστούν στους βουλευτές, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φώναξε:

«Θα τα μοιράσετε τώρα όλα τα έγγραφα στους βουλευτές αλλιώς θα τα κάνω φεϊγβολάν εγώ ο ίδιος. Παραιτούμαι κάθε ασυλίας, αναλαμβάνω την ευθύνη, είμαι έτοιμος να παραιτηθώ και από βουλευτής. Θα πάτε σούμπιτοι αφήστε τα αυτά. Μου τα έδωσαν έντιμοι υπάλληλοι του υπουργείο εξωτερικών οι οποίοι είδαν το έγκλημα που διαπράττεται».

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος αιφνιδιάστηκε από την κατάθεση των νέων εγγράφων και δήλωσε ότι επιφυλάσσεται να τα σχολιάσει αφού τα μελετήσει προηγουμένως.

«Εκλεγήκαμε με την εντολή να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα διαπλοκής και σε κάθε σκάνδαλο η θέση μας είναι πάντα ίδια όπου βρίσκουμε περιπτώσεις σκανδάλων τις στέλνουμε στην Δικαιοσύνη. Επί των νέων στοιχείων τα οποία καταθέσατε σήμερα, προφανώς επιφυλάσσομαι, γιατί δεν μπορώ να ελέγξω ούτε την εγκυρότητα τους ούτε αν προέρχονται πράγματι από το υπουργείο εξωτερικών. Θα μελετήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία και έχετε και εσείς καθήκον να τα καταθέσετε στη Δικαιοσύνη», είπε.

The post «Βόμβες» Καμμένου για Κοτζιά -‘Έστησε τον διαγωνισμό για βίζες» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα