Λεβέντης: Δεν διαγράφω Σαρίδη, θα έχω πρόβλημα στη Βουλή

16:21 19/12/2018 - Πηγή: Aixmi

O βουλευτής τής Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό, αλλά δήλωσε πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο υπέρ τής Συμφωνίας των Πρεσπών. Σχολιάζοντας τη στάση του ο πρόεδρος τού κόμματος Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε «πρόβλημα» το να ενεργεί ένας βουλευτής αντίθετα με τη γραμμή τού κόμματος. Πρόσθεσε, όμως, ότι θα δει το όλο θέμα με ψυχραιμία, διότι αν προχωρήσει σε διαγραφή «θα υπάρξει πρόβλημα με την κοινοβουλευτική ομάδα». Εννοώντας, φυσικά,

ότι δεν θα συμπληρώνει, πλέον, τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, ώστε να θεωρείται κοινοβουλευτικό κόμμα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «FM 100» Θεσσαλονίκης τόνισε: «Αφήνουμε τον βουλευτή να δράσει μόνος του. Εμείς ως κόμμα του Κέντρου έχουμε αξίες και αρχές. Πάντα στη νεότερη ιστορία τα κόμματα του Κέντρου δεχόντουσαν πισώπλατες μαχαιριές και προσπαθούσαν να τα εξοντώσουν, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί με την Ένωση Κεντρώων».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Λεβέντης διατύπωσε την εκτίμηση ότι «η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και πριν από την κύρωσή της. Ο κ. Τσίπρας θα πετάξει την μπάλα στον κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ θα αναγκαστεί να κάνει κωλοτούμπα και να κυρώσει τη Συμφωνία, παρότι σήμερα δηλώνει σε κάθε τόνο ότι είναι αντίθετοι με τη συγκεκριμένη συμφωνία. Εάν παρ’ ελπίδα η ΝΔ δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει το όνομα της Μακεδονίας, τότε μπορούμε να στηρίξουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς να επιζητούμε καρέκλες εξουσίας».

The post Λεβέντης: Δεν διαγράφω Σαρίδη, θα έχω πρόβλημα στη Βουλή appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα