Λεπέν: Ίσως να έχουμε capital control αν νικήσω – Σε δύο χρόνια θα έχουμε εθνικό νόμισμα

09:14 3/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Η ακροδεξιά ηγέτις Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στο Reuters δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν capital control σε περίπτωση νίκης της αν υπάρξει εκροή καταθέσεων καθώς εκείνη θα διαπραγματεύεται την έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι πιθανώς δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί τέτοιο καθεστώς αλλά κι αν αυτό γίνει θα είναι για λίγες ημέρες. Στη συνέντευξή

της επαναβεβαίωσε ότι θέλει να βγάλει τη Γαλλία από το ευρώ και είπε ότι ελπίζει ο γαλλικός λαός να έχει εθνικό νόμισμα στις τσέπες του μέσα σε δύο χρόνια.

Όπως επεσήμανε θέλει να αντικαταστήσει το ευρώ με άλλο νόμισμα, ένα κοινό νόμισμα, πιο χαλαρό τύπο δέσμευσης, πηγαίνοντας πίσω στον προπομπό του ευρώ, την ΕΛΜ, που ήταν μια λογιστική μονάδα που δεν εμπόδιζε κάθε χώρα από το να διαθέτει η καθεμία το δικό της νόμισμα. Αυτό θα συνυπάρχει με το εθνικό νόμισμα.

Αποκαλώντας το ευρώ βάρος για τη γαλλική οικονομία, τόνισε πως ένα νέο εθνικό νόμισμα θα προστατεύει καλύτερα τις αποταμιεύσεις των Γάλλων. Κατηγόρησε κάποιους ότι θέλουν να τρομάξουν τους ψηφοφόρους της για να πιστέψουν το αντίθετο. «Είμαι πεπεισμένος, δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε τραπεζική κρίση» υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα