Τι φοβάται ο Κυριάκος;

08:16 3/5/2017 - Πηγή: Antinews

Προφανώς και στη χούντα της αριστεράς ένα μνημόνιο με τόσο σκληρά μέτρα να περνά αναίμακτα. Η ανακοίνωση της επώδυνης συμφωνίας θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να ξεσηκώσει τον κόσμο. Όχι ότι περιμένουμε από τη Νέα Δημοκρατία να διοργανώσει διαδηλώσεις και να κινητοποιήσει μισθωτούς και συνταξιούχους, αγρότες ή ακόμη

και τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που ούρλιαζαν πριν καιρό για την πώληση μονάδων.

Ασφαλώς και δεν περιμέναμε από τους ξεπουλημένους στον Τσίπρα συνδικάλες, δεξιούς, πασόκους και δήθεν αριστερούς να ξεσηκώσουν την Ελλάδα. «Νέο μνημόνιο σας φόρεσε μωρέ ο Αλέξης κι εσείς τι κάνετε; Του κάνετε αβάντες;».

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι το παιχνίδι το έχει κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ξεσηκωμός στους δρόμους, ούτε πολιτική σύγκρουση. Μόνο κάποιες... εθιμοτυπικές δηλώσεις από τη ΝΔ και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Και το ακόμη χειρότερο: Το Μαξίμου με μπαράζ ανακοινώσεων προωθεί τα αντίμετρα τα οποία δεν θα εφαρμοστούν πιθανότατα ποτέ ενώ τα μέτρα – φωτιά είναι σίγουρα. Ο κόσμος ακούει για μειώσεις στο αφορολόγητο, τζάμπα φάρμακα, γεύματα στα σχολεία και δεν μαθαίνει την πραγματική αλήθεια για τη σφαγή των απόμαχων της ζωής αλλά και για τους νέους φόρους που έρχονται. Και αυτό είναι ευθύνη της ΝΔ να το αναδείξει, δεν χρειάζεται να περιμένει ούτε πότε θα ψηφιστούν στη Βουλή για να την κάνει κόλαση, ούτε πότε θα γυρίσει ο Τσίπρας χαλαρός από την Κίνα για να μας παρουσιάσει το... αναπτυξιακό μπουμ που ετοιμάζει.

Αναρωτιόμαστε με πολύ καλή διάθεση αν η ΝΔ είναι έτοιμη να κάνει εκλογές, να τις κερδίσει και να κυβερνήσει. Και βεβαίως, αν όπως όλα δείχνουν οι εκλογές μετατεθούν για το φθινόπωρο του 2018 η ΝΔ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να ανασυγκροτηθεί και να πείσει τον κόσμο.

Όμως, όλη αυτή η χαλαρότητα ενώ γίνεται πραγματικός σεισμός με την αποδοχή και νέου μνημονίου μας βάζει σε σκέψεις και συνδυάζουμε κι άλλα γεγονότα. Όπως π.χ. την απαράδεκτη επίθεση του Ιβάν Σαββίδη κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ποιος είναι αυτός που θα προσβάλλει με τέτοιο τρόπο την αξιωματική αντιπολίτευση; Ποιος είναι αυτός που γλείφει τον πρωθυπουργό και τον παρουσιάζει ως τον... Έλληνα Πούτιν; Ποιος είναι αυτός που πιστεύει ότι μπορεί να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις με ένα του νεύμα; Ή με την εξαγορά μέσων ενημέρωσης;

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας υπάρχει τόσο απροκάλυπτη παραδοχή διαπλοκής πολικών με επιχειρηματίες. Ο ίδιος ο ομογενής επιχειρηματίας παραδέχεται ότι θα αγοράσει μίντια για να στηρίξει τον Τσίπρα, την ίδια στιγμή που κάνει δουλειές με το Δημόσιο. Είναι ή όχι η απόλυτη διαπλοκή αυτό;

Αναρωτιόμαστε γιατί, ποιους και τι φοβάται ο Μητσοτάκης και η ΝΔ και δεν «ξεσκίζουν» τον κάθε απίθανο που βρήκε πρόσφορο έδαφος για να κάνει τα παιχνίδια του. Και κάπου εκεί, ξαναδιαβάζοντας τη συνέντευξη – ποταμό του Σαββίδη αρχίζουμε και βλέπουμε πιο καθαρά τα πράγματα. Για παράδειγμα όλη αυτή η «αποθέωση» του Καραμανλή προς τι; Μήπως έχει κάνει κάποιο deal με τον πρώην πρωθυπουργό και το περιβάλλον του; Επιτέλους, ας βγει να στηρίξει ξεκάθαρα τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη και να «αποκηρύξει» τους... θαυμαστές από τη Ρωσία που δημιουργούν πρόβλημα στην παράταξη. Διότι αν υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία με την απειλή ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Κυριάκου, τότε η ΝΔ είναι «αιχμάλωτη» των ορέξεων του Σαββίδη.

Επίσης, γιατί αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ονόματα όπως ο Στυλιανίδης, ο Κοντός, ο Κεδίκογλου; Ο «Πόντιος» δεν είναι καθόλου ανόητος κι έχει το σκοπό του. Μηνύματα στέλνει ότι θα συνεχίσει να χτυπά τη ΝΔ όπου τη βρει.

Το ερώτημα είναι, λοιπόν, αν υπάρχουν πράγματα που αγνοούμε κι αν θα συνεχιστεί η «χαλαρή» αντιπολίτευση για συγκεκριμένους λόγους. Και ο νοών νοείτω...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα