Λευκός Οίκος: Προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

09:53 2/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Είναι προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης διεμήνυσε ο Λευκός Οίκος, μέσω του εκπροσώπου του Τζος Έρνεστ, ο οποίος κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για το ελληνικό δημοψήφισμα την προσεχή Κυριακή.

«Το δημοψήφισμα

είναι τελικά μια απόφαση που θα πάρουν οι ηγέτες και οι πολίτες της Ελλάδας όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη. Αλλά και πάλι, έχουμε ήδη κάνει αρκετά σαφές αυτό που νομίζουμε: ότι το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι αυτό που ελπίζουμε ότι θα είναι» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Έρνεστ υποστήριξε ότι τόσο οι ηγέτες της Ελλάδας, όσο και οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης έχουν δείξει την ισχυρή θέλησή τους η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Νομισματικής Ένωσης. «Υπάρχουν πολλά στοιχεία της κοινής γνώμης που δείχνουν επίσης ότι οι Έλληνες συμμερίζονται αυτήν την άποψη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα αποτελεί απειλή για την αμερικανική οικονομία ο Αμερικανός αξιωματούχος απάντησε: «Αυτό που είπε ο πρόεδρος είναι ότι η παρούσα απειλή από την Ελλάδα δεν συνιστά άμεση απειλή για την αμερικανική οικονομία. Κι αυτό επειδή δεν υπάρχει μεγάλη απευθείας έκθεση της αμερικανικής οικονομίας στην ελληνική. Κι αυτό ίσχυε και το 2010-2011 κι εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα».

Ο ίδιος εξέφρασε πάντως την ανησυχία ότι πιθανή αποτυχία των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους πιστωτές της θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις για την ευρύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα