Λαγκάρντ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά η διευθέτηση του χρέους

09:04 2/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Την ανάγκη να γίνουν πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά να συζητηθεί η διευθέτηση του χρέους εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μιλώντας στο CNN υποστήριξε ότι χρειάζεται σταθερότητα στην Ελλάδα.

Η κ. Λαγκάρντ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με την Αθήνα, ξεκαθαρίζοντας

ωστόσο ότι η δόση που «χάθηκε» στις 30 Ιουνίου, θα πρέπει να πληρωθεί.

Και αυτό γιατί, όπως είπε, βάσει των κανονισμών του Ταμείου, όταν μια χώρα χάσει την πληρωμή μιας δόσης, δεν μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτείται.

Σε ερώτηση εάν εμπιστεύεται τους “Ελληνες συνομιλητές της, είπε ότι το ΔΝΤ δεν έχει «επιλογή» ως προς το ποιος εκπροσωπεί μια χώρα.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα « το ελληνικό δημοψήφισμα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση».

Νωρίτερα την Τετάρτη, το ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο εννέα ερωτήσεων και απαντήσεων, στις οποίες καταγράφονται οι συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν για την Ελλάδα, μετά τη μη αποπληρωμή της δόσης των 1,5 δισ. ευρώ προς το Ταμείο.

Σύμφωνα με αυτό, το Ταμείο δεν αποδέχεται το ελληνικό αίτημα για αποπληρωμή της δόσης από την Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα υπάρξει παράταση των όρων πληρωμής, καθώς αυτό αποτελεί μακροχρόνια παράδοση του Ταμείου» επισημαίνει συγκεκριμένα το ΔΝΤ, σύμφωνα με το κείμενο ερωταπαντήσεων που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα