Λάβρος ο Τόσκας για το Πυροσβεστικό Σώμα: Λειτουργούσε ως κομματικός μηχανισμός

18:16 31/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Φωτιές άναψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας χαρακτηρίζοντας «στρεβλό» τον τρόπο που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια το Πυροσβεστικό Σώμα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες ως κομματικός μηχανισμός, δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό, αλλά ούτε και γινόταν

σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών, ενώ τα χρήματα που διατίθενται για το Σώμα δεν χρησιμοποιήθηκαν με τον σωστό τρόπο.

«Το 2009 ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν 371 εκατ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις και 81 εκατ. ευρώ για καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες. Σήμερα είναι 301 εκατ. για αποδοχές και συντάξεις και 53 εκατ. καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες.

Τότε που είχαμε πολλά λεφτά πήγαιναν σε μισθώσεις αεροσκαφών για 12 μήνες το χρόνο, ενώ μισθώναμε και για περιόδους που δεν είχαμε φωτιές. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι της δεκαετίας του 1970. Σοβαρή εκπαίδευση δεν γινόταν. Δείτε τα προηγούμενα χρόνια που οι πυροσβέστες πήγαιναν με κοντομάνικα στις φωτιές και δείτε πως πηγαίνουν τώρα», είπε ο κ. Τόσκας.

Τα λεγόμενα του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Κατσώτη, ο οποίος του είπε πως «δεν μπορείτε να λέτε στρεβλό ένα σώμα που ρίχνετε στη φωτιά», καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει στάση απέναντι σε ένα σώμα που δίνει μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα