Λαφαζάνης: Μην ψηφίσει κανείς το Μνημόνιο

08:32 4/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Να μην ψηφίσουν το μνημόνιο καλεί όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αποκλειστική συνέντευξή του στο Real.gr, τονίζοντας ότι ο ίδιος προσωπικά δεν πρόκειται να το ψηφίσει.

«Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

πρέπει να αγωνιστούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό. Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.

Aφήνει μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εάν αυτή ψηφίσει και εφαρμόσει νέο Μνημόνιο: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν ψηφίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών».

Ο κ. Λαφαζάνης απαντά και στον Πρωθυπουργό που έθεσε την ερώτηση εάν θα πρέπει η αριστερά να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία. «Το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας», τονίζει με νόημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα