Κυβέρνηση: Τρόικα εσωτερικού η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι

19:18 16/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι διεκδικούν ξεκάθαρα πλέον και χωρίς προσχήματα τον ρόλο της «τρόικας εσωτερικού», επεσήμαναν κυβερνητικοί κύκλοι με αφορμή την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα. Αρνούνται, αναφέρουν, να συζητήσουν οτιδήποτε άλλο πέρα από μνημόνια και μέτρα λιτότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση αποχωρώντας κατήγγειλε ζητήματα διαδικασίας αλλά και ουσίας που αφορούν συγκεκριμένες διατάξεις του νομοθετήματος.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι για ακόμη μια φορά, ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο για συζήτηση με συνοπτικές διαδικασίες επισημαίνοντας ότι από το νομοσχέδιο λείπουν η κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει την έγκριση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και επιπλέον δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση. Η αντιπολίτευση υποστήριξε ακόμα ότι από τα δεκάδες άρθρα που περιέχονται στο νομοσχέδιο βρίσκονται «φωτογραφικές» διατάξεις που είναι άσχετες με τον κοινωνικό χαρακτήρα του νομοθετήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα