Κυπριακή ΑΟΖ: «Πολύ ενθαρρυντικό» το αποτέλεσμα των γεωτρήσεων

19:12 2/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη βδομάδα για την πορεία τής γεώτρησης στον στόχο «Καλυψώ», στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά ήδη ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης διαμήνυσε ότι τα αποτελέσματα είναι «πολύ ενθαρρυντικά».

Ο υπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για την πρόοδο των εργασιών και αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με τις εταιρείες ΕΝΙ και Total και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση. «Τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά, αλλά χρειαζόμαστε

ακόμα κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, όπως έχουν σχεδιαστεί», είπε.

Ο κ. Λακκοτρύπης χαρακτήρισε «πολύπλοκη» τη μορφολογία τού κοιτάσματος, σημείωσε όμως ότι πρόκειται «για παρομοίου τύπου γεωλογία με το Αιγυπτιακό κοίτασμα Ζοr».

«Η διαχείριση είναι ως είχε προγραμματιστεί. Θα ολοκληρωθεί η γεώτρηση, όπως τεχνικά έχει σχεδιαστεί και ακολούθως το γεωτρύπανο θα προχωρήσει στον επόμενο στόχο που είναι το τεμάχιο 3, το ‘Σουπιά’».

Κυπριακή ΑΟΖ: «Πολύ ενθαρρυντικό» το αποτέλεσμα των γεωτρήσεων

The post Κυπριακή ΑΟΖ: «Πολύ ενθαρρυντικό» το αποτέλεσμα των γεωτρήσεων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα