Κρεσέντο Αρχιεπισκόπου Κύπρου: Οι άξεστοι έποικοι γεννοβολούν μια 12άδα παιδιά

13:28 16/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Εμβρόντητοι έμειναν οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του κυπριακού ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση», όταν άκουσαν τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να αποκαλεί «άξεστους ανατολίτες», τους Τούρκος εποίκους.

Όπως παραδοσιακά συμβαίνει στην Κύπρο, ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος έχει λόγο στις πολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στο μέτωπο του εθνικού θέματος. Εξέφρασε, λοιπόν, σοβαρές διαφωνίες με τους χειρισμούς του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ειδικά στο θέμα των εποίκων.

«Το ότι δέχτηκε να μην φύγει έστω ένας έποικος, αυτός είναι αρνητικό στοιχείο. Διότι, έχουμε πέραν των 300 χιλιάδων εποίκων, οι οποίοι είναι ανατολίτες, άξεστοι, δεν μπορούν να γίνουν Ευρωπαίοι ούτε μετά από 100 χρόνια. Και αν μείνουν εδώ γεννοβολούν και μια δωδεκάδα παιδιά η κάθε οικογένεια. Πού θα πάμε;»

Οι παρουσιαστές αναρωτήθηκαν, «καλά δεν φοβάστε ότι με αυτές τις εκφράσεις θα κατηγορηθείτε για ρατσισμό;» Η απάντησή του ήταν σκληρή για το ΑΚΕΛ, το κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο και ο ίδιος άλλοτε υποστήριζε.

«Θέλει πάση θυσία να γίνεις μια λύσις, η οποία αν θα καταρρεύσει δεν τους νοιάζει, και πιστεύουν ότι θα μπορούν να ζήσουν. Ήμουν κάποτε… Γιατί οι αριστεροί είχαν καλές σχέσεις με τον Μακαριστό τον Αρχιεπίσκοπο. Και θυμάμαι σε μια στιγμή είχε πει “εάν οι Τούρκοι γίνουν αριστεροί, εσείς δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Μπορεί να ζήσετε μαζί. Εγώ να σας πω κάτι πιο εύκολο. Μπορούμε να γίνουμε όλοι Τούρκοι και δεν υπάρχει πρόβλημα. Λύεται το Κυπριακό άμεσα, σε πέντε δευτερόλεπτα λύεται”».

Δείτε το:

Keywords
Τυχαία Θέματα