Κρατάνε ακόμη τον Δαβάκη στη ΝΔ;

13:29 4/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Θανάσης Δαβάκης με το ρατσιστικό κρεσέντο για τους Ρομά και, όμως, παραμένει ακόμη βουλευτής τής ΝΔ. Μόλις ξέσπασε σάλος ψέλλισε κάτι μισόλογα, τού τύπου δεν τα εννοούσα έτσι ακριβώς, και θεώρησε ότι καθάρισε.

Ξέρω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μετριοπαθής κεντροδεξιός πολιτικός. Δεν έχει σχέση με τη λαϊκίστικη Δεξιά, ούτε με την Ακροδεξιά. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι ηγείται ενός κόμματος, που έχει στους κόλπους του και αμιγώς δεξιούς ανθρώπους, τούς οποίους δεν θέλει να αποξενώσει. Όπως επίσης καταλαβαίνω

και την πίεση που δέχεται η ΝΔ από τα δεξιά της, όχι μόνο από τους νεοναζί χρυσαυγίτες, αλλά και από άλλα νεοπαγή μορφώματα.

Αντιλαμβάνομαι, με δυο λόγια, τους κομματικούς λόγους για τους οποίους επιχειρεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί. Μην παίρνοντας καθαρή θέση, όμως, σε τόσο ακραίες συμπεριφορές θολώνει την εικόνα του και διώχνει περισσότερους από όσους συγκρατεί.

Όσο ισχυρό και αν είναι το όνομα «Δαβάκης» στη Λακωνία, δεν μπορεί να τίθεται πάνω από αρχές και αξίες. Η έκφραση «δυσαρέσκειας» και «ενόχλησης», που διοχετεύουν οι συνεργάτες τού κ. Μητσοτάκη, είναι παραδοχή ανοχής και παραπέμπει στις μέρες τής πρωθυπουργίας τού Κώστα Καραμανλή, όταν η «δυσφορία» για υπουργούς του είχε καταντήσει ανέκδοτο…

Ο Δαβάκης έπρεπε να είχε διαγραφεί την ίδια στιγμή από τη ΝΔ

The post Κρατάνε ακόμη τον Δαβάκη στη ΝΔ; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα