Κουμουτσάκος: Ο Καμμένος ασκεί την εξωτερική πολιτική της χώρας;

09:37 11/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Τις δηλώσεις Καμμένου για plan b με βαλκανική συμμαχία για τη συμφωνία των Πρεσπών καλεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να σχολιάσει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος με ερώτησή του κατά την οποία ζητεί να μάθει αν την εξωτερική πολιτική εξακολουθεί να ασκεί ο ίδιος ή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, ζητά επίσης από τον κ. Κοτζιά να αποσαφηνίσει κατά πόσο ο ίδιος είχε γνώση της παράλληλης εναλλακτικής πρότασης του κυβερνητικού εταίρου κι αν ναι, από

ποιον πήρε την έγκριση και σε ποιον φορέα κατατέθηκε το εν λόγω σχέδιο.

Επίσης, διερωτάται εάν το εναλλακτικό σχέδιο που διατύπωσε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο κ. Καμμένος αποτελεί και αλλαγή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια και στο θέμα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, ενώ στηλιτεύει και τις δηλώσεις του υπουργού Αμύνης περί προσπάθειας «αναχαίτισης της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια» εν μέσω της προετοιμασίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα, τονίζοντας ότι προκαλούν ζημία στις ελληνορωσικές σχέσεις.

The post Κουμουτσάκος: Ο Καμμένος ασκεί την εξωτερική πολιτική της χώρας; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα