Γηράσκω αεί διδασκομένη…

12:45 10/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Τα Παιδαγωγικά είναι το επόμενο θύμα της μεταρρύθμισης του Υπουργού Παιδείας Καθηγητή Κ. Γαβρόγλου. Ο Τομέας της Παιδαγωγικής του Τμήματος ΦΠΨ (Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αντικαθίσταται από την «Εκπαίδευση Ενηλίκων».

Χωρίς μελέτη, χωρίς συζήτηση με τους ειδικούς, χωρίς συμφωνία με το αυτοδιοικούμενο Πανεπιστήμιο δημιουργείται ένα νέο Τμήμα, που ούτε παιδαγωγική επάρκεια μπορεί να δίνει στους φοιτητές των καθηγητικών Σχολών, ούτε επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους

του, την ώρα μάλιστα που αυτά θεωρούνται πλέον απαραίτητα για τους πτυχιούχους των Πανεπιστημίων, και η ανεργία των νέων επιστημόνων έχει φθάσει στο ζενίθ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας οι φοιτητές των καθηγητικών σχολών αντί της Παιδαγωγικής Επιστήμης στο σύνολό της θα διδάσκονται την «Εκπαίδευση ενηλίκων», ένα γνωστικό αντικείμενο που αποτελεί τη μεταπτυχιακή σπουδή – εξειδίκευση ενός παιδαγωγού.

Εκπαιδευτική πολιτική , το μεγαλείο σου!..

The post Γηράσκω αεί διδασκομένη… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα